USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Забужко обурив рейтинг найуспішніших письменників

23 Грудня 2010 16:38
Журнал «Главред» оприлюднив рейтинг ТОП-10 найуспішніших українських письменників.
Переможців у ньому визначали за тиражами проданих примірників книжок в Україні, починаючи з 1992 року, пише gazeta.ua.
Топ-десятку очолила письменниця Симона Вілар із майже 1 мільйоном проданих книжок. Під цим псевдонім працює харківський автор Наталя Гавриленко. Вона пише російськомовні історично-пригодницькі та фантастичні романи про сильних жінок.
Друге місце посів Андрій Курков із накладом близько 500 тисяч книг, третє – Всеволод Нестайко, у якого – близько 300 тисяч примірників.
Далі йдуть Марина і Сергій Дяченки – близько 300 тисяч, Марія Матіос – близько 300 тисяч, Лада Лузіна – близько 250 тисяч, Люко Дашвар – близько 200 тисяч, Андрій Кокотюха – близько 200 тисяч, Оксана Забужко – близько 130 тисяч, Юрій Винничук – близько 100 тисяч.
На прес-конференцію до редакції видання завітали письменники Оксана Забужко, Віталій Капранов, Андрій Кокотюха, Лада Лузіна та Андрій Курков.
«Ви знаєте, я сюди їхала не маючи найменшого поняття про тему. Щойно побачила, про що йдеться. Якби я знала, що ви збираєтеся рахувати тиражі – я би точно сюди не приїхала. Справа ця абсолютно гибла», – сказала Забужко.
Письменниця назвала книжковий ринок України «чорним».
«Ніхто вам тиражів не відрапортує. І поки він чорний, поки він живий. Ми ще не дійшли до тієї фази, коли можна ставити проблему взаємин між автором і видавцем і захисту авторських прав. Ми ще не в Європі. Тобто постановка питання культурна і правильна. Але це все одно що переходити до вищої математики, не освоївши чотири дії арифметики. Про проблеми малого і середнього бізнесу в Україні всі чули. Ці проблеми почалися з початком кризи. Про те, що книговидання належить до малого і середнього бізнесу теж всі чули. Так от український книжковий ринок на сьогодні лежить. В цих умовах підставлятися під тупий, але пильний зір різних державних органів ні один видавець не став би», – розповіла вона.
Забужко обурилися наведеним у рейтингу 130-тисячним тиражем власних книг.
«Яким чином ви отримали ці рейтинги – я не знаю. Знаєте, як говорили в студентські роки, справочник – стеля. Подивився – і записав. Я тут глянула, в мене виявляється 130 тисяч проданих книжок за всі роки незалежної України. Відразу ж засміялася. Тільки «Польових досліджень» було одинадцять чи дванадцять видань і кожне накладом по десять тисяч. Єдине, за що чітко відповідає видавництво, – це «Музей покинутих секретів». Двадцять тисяч примірників, а скільки було перше видання – вони навіть і мені не кажуть», – зазначила Оксана Забужко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Добрий Показати IP 28 Грудня 2010 09:49
Забужко-воїнствуюча, феменізована нездара.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus