USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Замок, університет, міськрада: де в Луцьку шукати нових кликунів

5 Вересня 2019 18:36
До кінця вересня в Луцьку встановлять шість нових скульптур одного з головних символів міста – кликуна. Також до Всесвітнього дня туризму буде розроблено новий туристичний маршрут шляхами кликунів.

Як розповіла в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини керівниця управління туризму і промоції Катерина Теліпська, в місті продовжують реалізовувати започаткований ще у 2015 році проєкт «Луцький кликун».

П’ять нових фігур кликунів з’являться на вулицях Луцька ще до Дня міста, котрий відзначатимуть 7 вересня. Шостого кликуна, який має додаткові елементи, планують встановити до кінця місяця.

Так, кликун, який читає книгу, облаштується біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки; кликун, котрий звіряє час, – біля сонячного годинника на Театральному майдані; кликун, який ніби співає пісню «Волинь моя», доповнений барельєфом із нотами композиції, – неподалік Палацу культури міста Луцька; кликун із символом міста, ключем, – біля Луцької міської ради; фігура із копією кахлі з давнім зображенням кликуна, яку віднайшли на початку ХХ століття при будівництві, – неподалік замку Любарта.

Своєю чергою, шостого кликуна розмістять пізніше, адже він буде доповнений муралом.
Авторка фігур – львівська скульпторка Ніка Музичка. Створення луцьких кликунів – її власна ініціатива.

«Кожен кликун має своє ім’я, легенду. Також елементи одягу кликунів вдало поєднано з елементами навколишнього простору. Наприклад, на вбранні кликуна, котрий буде знаходитися біля університету, можна помітити колони головного корпусу… Загалом у Луцьку нараховуватиметься більше 11 кликунів», – зазначила Катерина Теліпська і додала, що до Всесвітнього дня туризму, який відзначають 27 вересня, управління планує розробити новий туристичний маршрут шляхами луцьких кликунів.

Вона теж нагадала, що кликуни в Луцьку з’являються і з приватних ініціатив. До прикладу, один кликун встановлений біля кав’ярні «Золотий дукат», ще один мешкає на воротах будинку архітектора Миколи Голованя.

Катерина Теліпська не виключила, що нові кликуни в Луцьку з’являтимуться й надалі, та закликала організації, приватні установи долучатися до проєкту, адже така ініціатива дозволяє не тільки цікаво прикрасити міський простір, а й створити інтерактив для гостей Луцька, котрі будуть раді не тільки віднайти кликуна, а й відвідати заклад, біля котрого він знаходиться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Буде Показати IP 5 Вересня 2019 20:20
Буде як у Вроцлаві. Там по місту розмістили більше 400 гномів (краснолюдків). Туристи мають гарну забаву, відшукуючи фігурки у різних закуточах міста, переважно старої, історичної частини.
не буде до Буде Показати IP 5 Вересня 2019 20:38
бо лучани * люблять* своє місто і *піклуються* про затишок та шарм -непримінно тих кликунів вкрадуть або повідкручують ім руки та ноги

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus