USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Журналіст написав книжку про Ковель. ФОТО

17 Листопада 2010 09:27
Поет та журналіст Анатолій Семенюк презентував книгу «Ковель: шлях через віки».
Видання складається із 12 розділів, які містять інформацію про 700-літню історію міста Ковеля та вірші місцевих поетів. Про це пише сайт Ковельської міської ради.
Над цією дослідницькою роботою автор працював два роки, проаналізувавши ряд архівних та історичних матеріалів, спілкуючись з ковельчанам, вивчаючи історичні факти та події, згадуючи відомих особистостей, які залишили помітний слід в історичній долі нашого міста.
Семенюк також презентував написану в художній формі на основі наукових досліджень книгу «В обіймах мистецтва», присвячену художнику Андронику Лазарчуку, музейна кімната якого знаходиться в культурно-просвітницькому центрі.
Серед гостей, присутніх на презентації, був професор ВНУ Геннадій Бондаренко, заслужена артистка України Світлана Мирвода, директор обласного краєзнавчого музею Анатолій Силюк, представники міської та районної влади, а також директор художньої школи, яка віднедавна носить ім’я Андроника Лазарчука, Олена Цьомик.
Довідково:
Анатолій Семенюк – поет та журналіст. 18-річним юнаком розпочав трудову діяльність у колгоспі та згодом змінив чимало керівних посад: очолював колективи електромереж Ковельського району, ЖЕКу №2, був керуючим справами у районній раді та консультантом міського голови.
Двічі обирався керівником міста залізничників. 1991 року на сесії міської ради він обраний головою виконкому міськради, а у 1994 році, коли посада очільника міста стала виборною і змінилася як її назва, так і функції, на виборах прямим голосуванням обраний ковельчанами міським головою.
Нині Анатолій Семенюк виконує обов’язки директора Ковельського культурно-просвітницького центру.
Свій перший вірш він написав у 49 років. З того часу видав 15 збірок, у співавторстві з композиторами написав десятки пісень.
У тандемі з Миколою Гересом створено «Пісню про Ковель», що впродовж багатьох років залишається своєрідним гімном міста.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus