USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

90% ввезених в Україну мобілок – легальні

30 Листопада 2009 09:33
 
В Україні впроваджена Інформаційна система обліку мобільних терміналів, що збільшило кількість легально ввезених телефонів на 90%.
«Раніше «сірий» сегмент ввезених мобільних телефонів становив 90%, і лише 10% - прозорий сегмент. Зараз нам вдалося перевернути цю піраміду і збільшити кількість легально ввезених мобільних телефонів до 90%», - сказав голова Державної митної служби Анатолій Макаренко.
За його словами, впровадження Інформаційної системи дозволило контролювати сплату відповідних податків і зборів за ввезення в Україну мобільних телефонів. Це також дозволить контролювати ввезення виключно якісної продукції. Слід відзначити, що завдяки легалізації імпорту мобільних телефонів Україна додатково отримала 332 мільйонів 969 тисяч гривень митних платежів.
Нагадаємо, НКРЗ (Національна комісія з питань регулювання зв’язку) прогнозує початок відключення мобільними операторами нелегальних мобільних телефонів у першому кварталі 2010 року – пише Кореспондент.
Довідково:
6 квітня в Україні набув чинності новий порядок ввезення та експлуатації мобільних телефонів.
Варто відзначити, що спочатку передбачалося, що впровадження нового порядку ввезення та реалізації мобільних телефонів, спрямованого на боротьбу з «сірим» імпортом, буде розбито на кілька етапів.
Перший з них стосувався імпортерів – їх зобов\'язали протягом 10 днів після ввезення партії мобільних телефонів надавати Держцентру радіочастот (УДЦР) інформацію про всі IMEI-коди (унікальний ідентифікаційний номер телефону, який привласнюється на заводі і при кожному ввімкненні передається в мережу мобільного оператора).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
seal Показати IP 30 Листопада 2009 17:30
Щось подібне ще би придумати й з іншими товарами. Дивись і на прилавках стало б менше підробок. Адже кожному з нас хочеться купувати якісний товар і аж ніяк не фальсифікат. Та й державі користі від легального товару значно більше.
Таня Показати IP 1 Грудня 2009 09:55
Цікаво як це відобразиться на ціновій політиці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus