USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Акцизні марки на «зеленому змії» позеленіють із 1 серпня

14 Липня 2008 17:43
Як зазначила під час брифінгу 14 липня начальник регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів у Волинській області Тетяна Шварц, останнім часом в Україні спостерігається тенденція до збільшення на ринку частки нелегальної продукції, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Начальник відділення боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів управління податкової міліції Державної податкової адміністрації на Волині Олег Гирикович сказав, що часто на виявленому алкогольному фальсифікаті акцизні марки практично автентичні справжнім, причому не лише візуально. Підроблені акцизні марки, або, як їх називають у кримінальному світі, «сестрички», може виявити лише спеціальна експертиза.
 
Тому, за словами пані Шварц, на державному рівні було ухвалено рішення з 1 серпня перейти на нові зразки відповідного маркування підакцизних товарів, а старі інвентаризувати і поступово вивести з обігу. Так, «зелений змій» вітчизняного виробництва позначатиметься акцизними марками зеленого кольору, а іноземний алкоголь – фіолетовими марками. Як стверджують представники влади, це допоможе як збільшити податкові надходження від продажу підакцизних товарів, так і захистить самих виробників від недобросовісної конкуренції з боку фальсифікаторів.
 
Представник податкової міліції Олег Гирикович на запитання про те, коли з’являться підробки нових акцизних марок відповів, відповів, що цього прогнозувати цього він поки що не може.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus