USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські автомайданівці - серед тих, хто вимагає прозорості тарифів у Києві

14 Травня 2015 12:34
Автомайданівці практично з усіх регіонів України зібралися на неполітичну акцію протесту під стінами Верховної Ради.

Активісти Автомайдану України із Луцька, а також представники автомайданів з різних регіонів організовують акцію, спрямовану на припинення підвищення тарифів та їхньої прозорості.

Будівлю парламенту оточують сотні правоохоронців. Втім, наразі не виникало інцидентів чи непорозумінь між протестувальниками та працівниками міліції.

Активісти встановили невелику сцену та символи свавілля влади: клітку з кроликом на діжці із написом «порох», іграшкового кролика, що поливає дерево, на якому ростуть купюри, «позолочену» батарею та кран із зашморгом.
Як повідомляють організатори, частина учасників через затори на столичних дорогах досі не може дістатися до місця зібрання. Перед початком мітингу учасникам продемонстрували сценку від артистів театру вуличної сатири, що зображає збірний образ посадовця, який оголошує про підвищення тарифів у сім разів та стає жертвою чортів, які забирають його до пекла.

Зі сцени наголошують, що автомайданівці виступають не за політичні ідеї, а за соціальні стандарти, що стосуються усіх українських рожин, які невдовзі отримають платіжки за житлово-комунальні послуги, за які не зможуть заплатити.
Від тарифів залежить собівартість товарів і послуг та купівельна спроможність громадян. Мета акції – розповісти людям про зміни тарифів та закликати їх до активного звернення до владців, щоб влада стала відкритою.

Мітингувальники очікують на прозорість у формуванні тарифів, вважають що їх неаргументовано підняли. Доки від влади не буде чітких зрозумілих меседжів та не будуть виконані вимоги протестувальників (створення комісії за участю громадських активістів, що зробить аудит формування тарифів для населення), акцію обіцяють продовжувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus