USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Аваков переплачує 7500 доларів за кожне поліцейське авто

6 Лютого 2017 08:16
Міністерство внутрішніх справ, закуповуючи автомобілі для поліції «Mitsubishi Outlander PHEV» навіть після знижки переплачуватиме дилерам 7, 5 тисяч доларів за кожен автомобіль, пише ПЛ.

Таку заяву зробив бізнесмен і громадський діяч Олексій Тамразов. Він підрахував, у скільки обійдуться поліції нові автомобілі:

«Щодо нової ціни на «Mitsubishi Outlander PHEV». Нова ціна становить близько 1,313 мільйона гривень за одиницю. Нагадаю, це вже друге зниження ціни договору з 14 грудня 2016 року. Перше зниження було на 1 мільйон гривень. Не зовсім зрозуміло, для чого воно було зроблено. Друге, більш істотне, - близько 124 мільйонів. Чи справедлива ціна 1,3 мільйона за «Mitsubishi Outlander PHEV»? З огляду на вартість додаткового устаткування, приблизно 50 тисяч гривень, сам автомобіль коштує близько 46,5 тисяч доларів. (За курсом продажу долара на міжбанку на день оплати 28.12.16). 46,5 тисяч доларів за базову модель для поліції - дорого. Дорого не тому, що це дурість - купувати за такі гроші авто для поліції, а тому, що навіть в 46,5 тисячі - близько 8 тисяч зайвих».

Тамразов підкреслює, що придбав аналогічний автомобіль (навіть кращий за специфікацією, яка вказана в договорі ЦОП Нацполіціі) за 35 тисяч євро з урахуванням всіх податків в Німеччині, без будь-яких державних дотацій. Автомобіль цієї моделі виготовляється тільки в Японії. До Німеччини він долає майже той же шлях, що і до України. У ціні 35 тисяч євро вже включено 10% мита, 19% ПДВ, заробіток місцевого імпортера і дилера. Єдина відмінність - акциз, який становить додаткових 600 євро з ПДВ. Базовий автомобіль в Україні, при аналогічних умовах продажу повинен обійтися у не більше, ніж 36 тисяч євро. Це близько 39 тисяч доларів, але не 46,5.

100% передоплати і замовлення на 635 авто призведуть до додаткових знижок, але ніяк не до переплати.

Як відомо, Аваков попросив у «Mitsubishi» знижку на машини для поліції після того, як його звинуватили в завищених цінах закупівлі. Першим звинуватив Авакова в корупції при закупівлі Олексій Тамразов ще на початку грудня. Коли журналісти назвали МВС брехунами, прихильники Авакова у відповідь назвали їх «агентами Кремля». Щоб виправдати завищені ціни МВС навіть випустило спецреліз, в спробі пояснити свої дії. Сам Тамразов купив таку ж машину, як і у поліції, щоб довести корупційність закупівель МВС.

Нагадаємо, МВС, закуповуючи автомобілі для поліції Mitsubishi Outlander PHEV, за твердженням ЗМІ та активістів, істотно переплатили дилеру - понад 10 тисяч доларів з кожної машини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Янукович Показати IP 6 Лютого 2017 08:55
Ох ти ж банда, банда новая!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus