USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Автомобілі «швидкої» обладнають системою GPS-навігації

3 Грудня 2012 13:29
На Волині запровадять систему управління рухом автомобілів швидкої допомоги. Про це під час оперативної наради заявив голова ОДА Борис Клімчук.

Губернатор розповів, що нещодавно делегація фахівців Волинської ОДА переймала досвід запровадження системи управління рухом автомобілів швидкої допомоги у Харківській області.

За словами начальника організаційного відділу ОДА Романа Матвійчука, на Харківщині єдину диспетчерську службу швидкої допомоги почали втілювати з 2008 року й досягли позитивних результататів. Так, зі слів Матвійчука, після того, як карети швидкої обладнають GPS-навігацією, можна буде контролювати їхній рух, коригувати маршрути руху за викликами, і, як наслідок, заощаджувати кошти і час.

Єдина диспетчерська служба розташовуватиметься на базі станції швидкої допомоги в Луцьку на вулиці Словацького. Матвійчук наголосив, що комп'ютерне обладнання та програмне забезпечення для втілення проекту Волинь отримає в межах реалізації національного проекту «Вчасна допомога» (утворення єдиних регіональних оперативно-диспетчерських служб з використанням сучасних GPS-технологій).

Завдання обласної влади – облаштувати приміщення диспетчерської та підключити комунікації.

Наразі в області 118 автомобілів швидкої допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 3 Грудня 2012 22:03
Щось я не сильно в'їзджаю що у Луцьку будуть робити з машинами Ковеля, Маневич, та й тих самих Киверців? Яким боком воно кому допоможе? З одної сторони економія коштів, бо тільки один комп'ютер треба, а з іншої - гроші на вітер, бо користі ніякої. Диспетчерська служба повинна знаходитись у тому ж населеному пункті! Знову "галочку" треба намалювати?
Роман Показати IP 3 Грудня 2012 23:06
Краще б на нові акумулятори гроші виділяли, а то половина автопарку поки заведеться, то вже і спішити нікуди...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus