USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Білоруси продають своїх равликів майже у 4 рази дорожче, ніж українці

27 Грудня 2016 13:39
За останніх три роки Україна наростила обсяги експорту равликів, збільшивши цей показник у 116 разів. Однак білоруси значно обходять українців у питанні ціни на свій продукт. А кінцевий отримувач товару платить у 6,5 разів більше, аніж ми продаємо.

Як йдеться у звіті Українського клубу аграрного бізнесу, ще у 2013 році Україна експортувала лише три тонни молюсків, у 2014 – 58 тонн, у 2015 – 260 тонн, а за перших 10 місяців поточного року експортовано 347 тонн.

Для порівняння за 10 місяців цього року за кордон було поставлено лише 51 тонна українського сала, а баранини – 9 тонн.
Однак українських молюсків купують наразі лише дві країни – Румунія та Литва. Вітчизняні равлики завозяться як сировина, яка в середньому коштує у 5 разів дешевше за готовий продукт. Середня ціна кілограма продукції становить 1 дол/кг. А вже з цих країн равлики відправляються на експорт, але вже за ціною в середньому 6,5 дол/кг із Румунії та 5,5 дол/кг з Литви. Кінцевими країнами споживачами наших молюсків в основному є Франція, Угорщина, Італія та Польща.

В той же час наші сусіди з Білорусі, навпаки, переважним чином більшість вирощених молюсків відправляють відразу до кінцевого споживача Франції, Угорщини та Чехії, і лише невелику часку експортують до Литви та Румунії. Середня ціна за 1 кг білоруського експортного равлика складає 3,5 доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus