USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Був у рабстві – не соромся визнати

16 Серпня 2013 17:00
Україна лідирує в Європі за кількістю постраждалих від торгівлі людьми та четверта за внутрішньою торгівлею. Таку інформацію озвучили представники Всеукраїнської коаліції громадських організацій з протидії цьому антисоціальному явищу, 16 серпня, під час прес-конференції у Луцьку.
Коаліція два роки здійснює інформаційну роботу серед населення. Вже є результати – люди, яких опитували, знають про проблему торгівлі людьми.
На Волині жодна особа не звернулася за допомогою чи попросила б надати їй статусу «Потерпілого від торгівлі людьми». «Люди або соромляться признатися, або просто недостатньо поінформовані про цей статус», - розповіла один з координаторів проекту Ніна Пахом’юк.
Як повідомила Пахом’юк, отримуючи статус постраждалого, Ви маєте право на одноразову матеріальну допомогу, щоправда, мізерну - розмір прожиткового мінімуму. Проте вас будуть зобов’язані обстежити, в разі чого - полікувати, надати роботу, а якщо відповідної роботи не буде – ще й перенавчати.
Зі слів правоохоронців, люди не звертаються за захистом і до правоохоронців. «По торгівлі людьми цього року відкрито лише одну кримінальну справу. Певно через це наш окремий підрозділ із боротьби з торгівлею людьми взагалі розпустили. І з 15 спеціалісті лишилося 8», - розповів старший оперуповноважений карного розшуку УВМСУ в області Віктор Кравчук.
Для більшої поінформованості населення реалізується проект, згідно з яким навчають лідерів місцевого самоврядування щодо протидії торгівлі людьми.
«Хто краще за сільського чи селищного голову знає, хто куди поїхав з села на заробітки, чи заробив там, чи його обманули? Саме голови мають розповідати людям про їх права. Ми запрошуємо на тренінги голів усіх сільських і селищних рад з усіх районів області. І вже є результати: один голова з Маневицького району зателефонував нам і повідомив, що в його селі є жінка, яка, ймовірно, постраждала від торгівлі людьми і він дав їй наш телефон»», - розповів голова Асоціації місцевого розвитку «Велес» Віктор Вальчук.
Окрім того у планах волинських представників Коаліції розробити проект, де б відомі волиняни - митці, громадські діячі, а не не політики, - зазначають організатори, знялися на плакатах соціальної реклами. Окрім цього підготують спеціальну театралізовану виставу, сюжет якої базуватиметься на реальних історіях людей, які постраждали від торгівлі людьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
6666666 Показати IP 17 Серпня 2013 10:17
Кравчук:"Певно через це наш окремий підрозділ із боротьби з торгівлею людьми взагалі розпустили" Ляпнув-як у воду перднув!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus