USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому ціни ліків на Волині збільшилися удвічі

22 Квітня 2014 11:29
У роздрібній торгівлі не зловживають надбавками на ліки, які закуповують. Основна складова росту цін в аптеках – пропозиції оптовиків.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта сьогодні, 22 квітня.

Завідувач сектору в області Державної інспекції України з контролю за цінами Вікторія Темчишена запевнила, що граничні розміри торгівельних надбавок на ліки в роздрібній торгівлі Волині не порушують.

Однак вона додала, що цього року планових перевірок провели лише дві. «Я розумію, що це - мало перевірок. Однак ми додатково робимо перевірки на окремі препарати, коли до нас звертаються люди. Більше аналізу не можемо зробити фізично, адже контролюємо ще продовольчу сферу, ЖКГ», - пояснює Вікторія Темчишена.

Аптеки Волині отримують ліки від 5 найпотужніших оптовиків України. Зі слів директора Державного виробничого торгового підприємства «Волиньфармпостач» Михайла Півнюка, ці монопольники інколи зловживають своїм становищем.

«Дехто вдавався до різких підвищень цін поденно. Навіть були такі випадки, коли ми в певні дні відмовлялися від закупівель, адже на 20% було завищення від прогнозованого росту цін», - каже Михайло Півнюк.

Ціни на окремі ліки в Україні перевищують іноземні аналоги в 2-3, буває й в 15 разів. Про це інформував виконувач обов’язків голови обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий. Від додав, що зараз в Міністарстві охорони здоров’я України працюють над проектом щодо врегулювання цінової політики.

«Щодо економічно необґрунтованих цін на ліки, то зараз ведеться 7 справ Антимонопольним комітетом України по постачальниках», - додає Сергій Луговий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 22 Квітня 2014 11:37
Пустовіт мавпує Клімчука. Душать підприємців перевірками. Чинуші ніяк не розуміють,що чим більше перевірок та штрафів, тим більше ціна товару-послуги. У Луцьку та області є багато комунальних та державних аптек, нехай там чинуші хазяйнують.
Всезнайко Показати IP 22 Квітня 2014 11:50
Це наслідки Майдану...
дідо до Всезнайко Показати IP 22 Квітня 2014 12:05
Ні. Це наслідок радянської окупації. Чинуші совковими методами беруться регулювати приватний бізнес.Пустовіт-вовєтський солдафон, Клімчук -совєтський вчитель совєтської географії.
клоун до Всезнайко Показати IP 22 Квітня 2014 15:36
це вавка у голові у тебе тай у таких як ти, а підняли ціни через 14 банків які спекулювали доларом, а тепер питання чи опустять їх назад (ціни) та ці 14 банків, де половина з яких обслуговувала злодійське сімейство -Янека
Анонім Показати IP 22 Квітня 2014 12:21
Результати "свободи" правда свободи ще нема але за неї вже платимо....
Гость Показати IP 22 Квітня 2014 12:28
Це ви магнати фармацевтичні вже остаточно додушите нас простих людей. Ціни такі,що як ідеш в аптеку і запитаєш,що скільки вартує,то хочеться зразу вмерти. Як можна купити капля до очей Траватан,Азарга,які необхідні кожного дня за 250 грн, а треба дві упаковки,пенсія 1000.Люди схаменіться А квартплата у двічі ви що ми не заплатимо,бо не маємо чим.Продукти також такі дорогі,що скоро будемо пастися на травичці. Треба підніматися і вас тріпати,бо вже не має сил.На фона злиднів мільйонів жирують окремі ділки і ворюги.Господи, де ти там?
дідо до Гость Показати IP 22 Квітня 2014 12:32
Ти перепутав адрес. Звертатись до відділу соціального забезпечення треба .а не до ПРИВАТНИХ аптек. Це чинуші зобовязанні лікувати бідних,а не власники аптек.
до дідо Показати IP 22 Квітня 2014 13:20
Старий ти, а ду...й як стере відро.
erh Показати IP 22 Квітня 2014 13:50
Дякуйте Турчинових.яценюків і всіх .хто стояв і скакав на майдані.Ура!Такими темпами. і при таких керовніках в 1930 році украінців залишиться 30 мільйонів . І голодомору не треба.
гога до erh Показати IP 22 Квітня 2014 15:39
а ти я бачу добряче пригрівся серед таких як Пшонка, Янукович, Захарченко.............що настальгія вже мучить чи бажання кричати їм УРА за їхні злодійські схеми щодо розкрадання державного майна та коштів ???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
erh до rora Показати IP 22 Квітня 2014 19:40
Будь простіше.Розкажи ще про щасливе майбутнє..А то напевно .соромно признатись . що в який раз . пошилися в дурні. з цим майданом.Скакали . скакали і доскакались. Не буду говорити про гривну. бензин. зарплати . пенсіі.Головне-. це схеми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus