USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через непрофесійних даішників на Волині уникають адмінпорушень

25 Жовтня 2013 16:12
Під час здійснення провадження у справах про адмінпорушення посадовими особами ВДАІ допускається неякісне зібрання матеріалів при направленні адміністративних справ для розгляду у суді, інформує ПроКовель.

Ковельська міжрайонна прокуратура перевірила чи додержуються законодавства при видачі документів дозвільного характеру, чи дотримуються конституційних прав громадян при притягненні їх до адміністративної відповідальності та виконанні постанов про накладення штрафів посадовими особами ВДАІ Ковельського МВ УМВС України у Волинській області, інформують у прес-службі прокуратури області.

Установлено, що в порушенні вимог Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» ВДАІ Ковельського МВ УМВС України у Волинській області взагалі не забезпечено присутність уповноважених представників для надання ними через Центр надання адміністративних послуг Ковельської райдержадміністрації дозвільних документів.

Крім того, під час здійснення провадження у справах про адмінпорушення посадовими особами ВДАІ допускається неякісне зібрання матеріалів при направленні адміністративних справ для розгляду до Ковельського міськрайонного суду. Це робить неможливим розгляд по суті цих справ судом.

З'ясували також, що під час застосування до громадян заходів адміністративного впливу службовими особами відділу не завжди роз’яснюються права особі, яка притягується до адміністративної відповідальності та не вручається порушнику копія протоколу.

Окрім того, службові особи ВДАІ в порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення до протоколу про адміністративне правопорушення подекуди не долучають матеріали, що підтверджують факт вчинення такого правопорушення: рапорти посадових осіб, пояснення порушників, свідків та потерпілих.

Не вживаються службовими особами відділу державної автоінспекції, як стороною у виконавчому провадженні, передбачені законодавством України, заходи задля виконання постанов про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

На усунення виявлених порушень Ковельська міжрайонна прокуратура внесла подання начальнику Ковельського МВ УМВС України у Волинській області.

Згідно з результатами розгляду документа прокурорського реагування 2 службових осіб ВДАІ притягнуто до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
гість Показати IP 25 Жовтня 2013 16:45
А Ковельська прокуратура на свою пику в дзеркало давно дивилась? Сидять і вирішують свої питання та косять гроші.
Лучанин Показати IP 25 Жовтня 2013 21:28
Скільки їжджу, буває і по Україні, а порушення тільки в Ковелі. Ковельські ДАІшники, то за кущами ховаються, то на тротуарі за стовбом. Порушення вигадують, фіксують на фотоапарат. Таке враження, що дали їм палку, а вони дорвалися до влади. Дуже не професійні дії ковельських ДАІшників. Висновок - керівника ковельського ДАІ треба гнати в шию!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus