USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому батьки платять за мийні засоби та канцтовари в садочках

5 Квітня 2017 12:18
У Луцьку фінансування на закупівлю мийних засобів та канцтоварів для луцьких садочків відбувається з міської казни. Втім, уже впродовж останніх чотирьох місяців це лягло на плечі батьків. Пов'язують це із безгосподарністю управління освіти.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 4-го квітня.

Член профільної комісії, депутат Луцької міської ради від фракції «УКРОП» Борис Смаль поінформував присутніх про ситуацію, яка склалася.

«Зараз дошкільні навчальні заклади не отримують мийних засобів, також немає коштів і на канцтовари. Все тому, що до цих пір не провели тендери. Відповідно, вільні гроші забрали на продукти харчування. Як результат, батьки далі купують за свій кошт канцтовари та гігієнічні засоби. То скільки це може тривати?! Ми не бачимо від управління освіти пропозицій та розрахунків щодо необхідного фінансування», - висловив невдоволення Борис Смаль.

Тому депутат запропонував не чекати, допоки в управлінні освіти схаменуться, а доручити їм та фінансистам підготувати необхідні розрахунки й представити їх на сесії, аби депутати ухвалили потрібне фінансування й батьки луцьких дошкільнят не розплачувалися за безгосподарність окремих посадовців.

Присутні члени комісії пропозицію підтримали одностайно.

Зауважимо, що торік теж виникали проблеми з фінансуванням на мийні засоби й батькам доводилося діставати кошти зі своїх гаманців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Кастрюлька Показати IP 5 Квітня 2017 12:43
Мають платити! Не будуть платити- Путен нападе!
Подеревянський Показати IP 5 Квітня 2017 12:51
"Поки ми з вами отут теревеним, пенсіонери не получають пенсію, солдати патрони, газовики газ, нафтовики нафту, а в Дніпрі перевелась риба, а в коморах миші, бо нема що гризти..." Нірвана.
Вусенко Показати IP 5 Квітня 2017 12:56
Я б заслухала на сесії Грибенюка....
Лучанка до Вусенко Показати IP 5 Квітня 2017 14:00
Юльо, після вашого звільнення, Ви стала така працьовита та геніальна на ідеї, вам би й раніше в опозиції працювати)
Мама Показати IP 5 Квітня 2017 13:02
Я не розумію як це тільки чотири місяці батьки здаються на канцелярію і миюче? Моя дитина ходить у 20й садочок два роки і ми постійно купу ємо миючі засоби, зошити фарби та решту канцелярії. Де є виділені кошти в міськраді осіли чи у деректора садочку?!
Адам Показати IP 5 Квітня 2017 13:11
А вчителям і вихователям зарплати добавляють сумашедші а мами виживають і за все плати. А вительки на лабутенах і в золоті
Віка до Адам Показати IP 5 Квітня 2017 14:03
Не пишіть дурниць. Зарплату підняли вчителям. Вони отримують 6000 приблизно. Я працюю в садочку 12 років. Маю вищу освіту. Моя зарплата 2800 гривень. Це чиста правда. Працівникам садків не підняли зарплату тільки через те, що ми фінансуємось міською радою, а в них, як завжди, немає коштів на нас.
Світлана до Віка Показати IP 5 Квітня 2017 14:22
Повинні були зробити перерахунок тарифних сіток ще з 1 січня 2017 року. Немає коштів. Їм на закордонні поїздки та на матеріальні допомоги з преміями вистачає. Я маю на увазі Міську раду. 3200 виходить без вирахувань. Заберіть податки і що лишається на руки вихователям? Соромно кому сказати.
ДПЗ Показати IP 5 Квітня 2017 13:45
В садочку №22 ми також 3 роки здаємо "господарські" гроші на миючі засоби (рідке мило розведене водою) і на канцтовари.
№33 Показати IP 5 Квітня 2017 14:26
нам говорять. що дуже мало виділили миючих засобів, тому треба докупити
#39 до №33 Показати IP 5 Квітня 2017 14:48
Добре, що вам тільки говорять. Ось вам наш список: по 10 гелевих чорних, синіх та червоних ручок ( всього 30 штук), 10 папок, олівці, пластилін, фарби, папір ксероксний, кольоровий, картон білий та кольоровий, миюче, мило, серветки вологі та сухі, туалетний папір, освіжувач повітря, пральний порошок, розмальовки, альбоми для малювання. Це окрім тих 50 гривень, які ми щомісяця здаємо на групу.
Вихователь Показати IP 5 Квітня 2017 17:12
Шановні працівники Міської ради! Припиніть теревенити без толку хто що зробив чи не зробив! Підніміть зарплату вихователям! Перерахуйте тарифні сітки та посуньте на дві позиції працівників. Ви зобов'язані були зробити це ще в січні! А то і ви всі нас маєте ні за кого, і люди думають, що ми в золоті і на лабутенах. Зарплати нормальні лише в школах. Ні садочки, ні ПТУ зарплат великих не мають. Все лишилось, як колись. Смішно читати, коли ви звітуєте, що середня зарплата освітян 6000-7000 гривень. А наших 2500-3000 як вам? Слабо було б спробувати вам проіснувати з такими супер-доходами? Ціни жахливі, проїзд - 4 гривні... Все для людей. Ні премій толкових. Ні індексацій (їх благополучно відмінили). Молодці! А відносно садочків... Не знаю, коли це міська рада дбала про миюче та туалетний папір. Як купляли батьки колись, так і зараз змушені це робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus