USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому лучани не платять за холодну воду

5 Лютого 2014 10:54
Понад 112 тисяч гривень заборгували мешканці Луцька з грудня 2013 року за холодну воду. Загальний борг за цю комунальну послугу на сьогодні становить понад 4 мільйони.

Про це розповів під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 5 лютого, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

Загалом, зі слів посадовця, ситуація, що стосується заборгованості оплати за надання житлово-комунальних послуг досить складна.

«І хоча, згідно доповіді заступника Луцького міського голови Тарас Яковлева, у Луцьку ситуація краща у порівнянні з містами-сусідами - Рівним та Тернополем - однак це не дає можливості почувати себе спокійно», - стверджує Святослав Кравчук.

Також він наголосив, що є великі проблеми із заборгованістю лучан за опалення. На сьогодні сума заборгованості становить 19,5 мільйона гривень. Це кошти, якими потрібно покрити витрати за газ.

«Як же нам далі жити і працювати, якщо люди не оплачують комунальні послуги та дедалі більше нарощують суму заборгованості», - звернувся Святослав Кравчук до присутніх у залі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Гость Показати IP 5 Лютого 2014 11:26
Правильно з цим потрібно вже давно покінчити. А то зробили комунізм, я собі живу у квартирі тепло, а краще буду пити і жерти, а за тепло платити не буду, бо всеодно не відріжуть,хай за мене платять. Чомсу ми платимо, а вони ні? Давно пора таких людей відрізати від опалення і крапка. вік компютеризований,автоматизований і не можна придумати так,щоб у їх оселі пприпинити подавати тепло. А ви уявіть,якби так вони робили користуючись мобільним звязком. Там же вони платять,бо не заплатив не подзвонив. Саме,головне,що їм потім спишуть,як це було вже,списали боржникам з озадних книжок, а там, не списалибо ми дурні заплатили. То що виходить за то,що ми совісні, то ще й наказали. Списувати з книжок потоібно було цим,хто платиьь чесно і регулярно.Але в нас все робться через голову.А в селі цього немає. Не заплатив місяць на другий прийшли і відрізали і правильно.Не платять за воду, газ відключайте і точка.Хай їдуть в село і там живутьв землянках.Бо скоро пів Луцька не буде платити нічого, а ми дурні будемо платити за нас, а в результатй ще будемо страдати,бо відключать газ за неоплату,тому що чим заплатити за нього.Чиновники вирішуйте це питання і негайно
Анонім до Гость Показати IP 7 Вересня 2014 21:31
Тут проблема в тому як відмовитись від централізованого опаленя. Електро в 3 раза дешевше.
Гостя Показати IP 5 Лютого 2014 11:56
Так, чиновники! Вирішуйте це питання! і підніміть пенсії! Бо забирати більше половини пенсії за комуналку - це злочин! Ціна на газ впала, але не для рядового населення! а для підприємств, власниками яких є й так багаті люди!
Олег Показати IP 5 Лютого 2014 12:48
А мені нема за що платити, бо зарплата мала і треба вибирати, або заплатити і ходити голодним або не платити, а піти їсти купити!
Іван Показати IP 5 Лютого 2014 13:09
До Олега.А це твої проблеми--бути голодним у теплі чи бути ситим у холоді.А ти поїдь в село і там жий. Хоч пали грубу,хоч газ.Палива тобі ніхто задарма не привезе, а газ виключать за один місяць,правильно пише гость. Таких наглих уже пів Луцька. А ще краще поїдь звідки ти приїхав до нас у Луцьк з Полісся забитого і там,хай за тебе заплатять сусіди. Я думаю ні один сусід за сусіда не заплатить .
До гості Показати IP 5 Лютого 2014 14:58
Пані, Ви – кричуще неосвічена. Пенсіонери мають субсидію, саме тому їх немає серед бюоржників. Друге: населення не платить стовідсоткову вартість газу (чого, між іншим домагається МВФ, для Вас розшифрую – Міжнародний валютний фонд), вартість газу дотує держава, саме тому для "рядового населення", як ви висловилися, вартість газу і не зменшилася. А також і для тих теплогенеруючих комунальних підприємств, що опалюють населення у багатоквартирних будинках, ці КП досі отримували відшкодування із держбюджету на покриття різниці тарифів. Більш небезпечна ситуація із боргами за водопостачання: Водоканалу боргує населення, Водоканал боргує енергетикам. Останні віднедавна - приватна компанія. Панькатися, не будуть, відітнуть електропостачання по самі помідори.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus