USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи довіряють лучани благодійникам зі скриньками. ВІДЕООПИТУВАННЯ

7 Серпня 2014 19:00
Не секрет, що методами добрих та чуйних серцем, які охоче допомагають ближньому, почали користуватися аферисти. Так, на центральних вулицях обласного центру частенько можна зустріти волонтерів зі скриньками, які закликають лучан «не бути байдужими». Однак, серед розмаїття і великої кількості так званих благодійників, іноді легко потрапити на «гачок» шахраїв.

Хто ж вони, ці хлопці та дівчата, тітоньки та дядечки? Чи справді зібрані ними кошти дійдуть до військових, чи хворих діток?
Тож, про те, наскільки збереглась у краян довіра до людей із скриньками, кореспонденти Інформаційного агентства Волинські Новини поцікавились у пересічних лучан.
Відповіді опитаних кардинально відрізнялися: окремі лучани назавжди втратили довіру до милосердя та благодійності, а у інших серце іще не зачерствіло, не зважаючи на те, що іноді їх ошукували.
Однак, одна із учасниць мистецького ринку, яка не захотіла фігурувати перед камерою та називати власне ім’я, розповіла, що постійно спостерігає, як вулицею Лесі Українки розгулюють молодики та дівчата, які, буцімто, збирають кошти на добрі справи.

«Але лишень на горизонті з’являється міліцейський патруль – усе, волонтерів, наче вітром здуло», - обурено каже жінка.
Так чи інакше, про позицію та думку лучан стосовно благодійництва на вулицях, можна дізнатися із відеоролика.


Підготували Вікторія СЕМЕНЮК та Вадим ПАНАФІДІН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
?! Показати IP 7 Серпня 2014 19:19
А за рахунок ЧОГО живуть САМІ волонтери?
я Показати IP 7 Серпня 2014 20:27
блин, а я им всегда копеечку бросаю на деток...
Юрист до я Показати IP 8 Серпня 2014 10:00
Та не всі ж вони аферисти, э й нормальні. Є такі, які справді збирають кошти для тих, хто потребує. Просто треба бути пильнішим: хочеш допомогти - вимагай у волонтера відповідні документи, які вони зобов*язані мати при собі.
Олександр Показати IP 7 Серпня 2014 20:32
Чесно кажучи вже ці "ходаки" так остогидли що не передати, спокійно пройти по вулиці Лесі Українки не можливо, прямо на голову тобі вилазять. Як не куча акцій від операторів, то благодійників з скриньками, а найбільший хіт сезону - продаж парфунів, одного разу аж 5 разів підходили і нагло психологічними методами починають впарювати свій товар. Де наші правоохоронці, чому не перевіряють ліцензії, права на діяльність...
Оля до Олександр Показати IP 7 Серпня 2014 23:00
так, ці лохотронщики з парфумами вже реально дістали. намагаються всучити копійчаний товар втричі дорожче від дійсної вартості. а парфуми - дешевий сурогат!
Інна Показати IP 7 Серпня 2014 22:31
А я вчора ішла біля ЦУМа теж стояв хлопець зі скринею,і каже : "Допомога дітям" він як глянув на мене,то аж гаманець вилетів з рук
Моя хата Показати IP 8 Серпня 2014 07:00
Головне, що діють в усіх містах країни. Щойно повернулася з півдня, там так само люди вже дуже обурені, бо відзняли відео, як "волонтери" під деревом зі сміхом гривні зі скриньок у свої кишені розпихують, а поті знову виходять на "полювання" за довірливими громадянами. А я к вже докучають, хоча жодних документів, що підтверджують хоч якийсь їх статус- немає.
Терра Показати IP 8 Серпня 2014 08:44
А де ж наша міліція? можна підійти не в формі і попросити документи. Це ж, можливо, шахрайство, за яке світить кримінальна вдповідальність, не кажучи вже про підрив довіри до справжніх волонтерів і нанесення шкоди дітках, які дійсно потребують лікування..
cпостережливий Показати IP 8 Серпня 2014 11:05
будь який процес повинен бути керований у соцвідділі виконкому повинні зарееструватись групи або окремі волонтери отримати посвідчення і кожного дня звітуватись =де і які кошти пішли-тоді хоч елементарний буде порядок
Лучанин Показати IP 8 Серпня 2014 11:57
Читав десь статтю за цих волонтерів зі скриньками... З того що вони собирають певний % беруть собі на зарплату, ще виділяють частину коштів людині яка їх організовуе і все що залишилось після цього виділяють дітям на лікування, в основному це третина від загальної суми.. Так що обминаю їх стороною!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus