USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чим може обернутися шенгенська віза від «добрих людей»

1 Жовтня 2013 11:11
В Україні процвітають шахраї, які пропонують допомогу в оформленні шенгенської візи. За свої послуги вони просять від 150 до 500 євро, однак нерідко такі візи на перевірку виявляються фальшивками. У цьому випадку «липову» візу можуть анулювати і заборонити її власнику в'їзд в ЄС на 5-10 років, - повідомляє ТСН.

З цієї причини тільки у 2013 році не змогли перетнути кордон з Європою 164 українці. А за весь минулий таких «щасливчиків» виявилося 288, йдеться у повідомленні.

«Класика жанру, коли люди зв'язуються з шахраями, контакти яких знайшли в інтернеті, і надсилають їм передоплату. А потім липовий посередник зникає. Знайти його вкрай складно», - розповів начальник прес-служби МВС Сергій Бурлаков.

Одне з найбільш гучних затримань таких аферистів сталося в Україні три роки тому. Тоді шахраї з Києва брали за оформлення візи від $ 700 до $ 1200 з українців. Іноземців «обслуговували» за подвійним тарифом. Людей вони оформляли далекобійниками, підроблюючи трудові книжки, шляхові листи, листи з реально існуючих компаній, в яких про афери нічого не підозрювали. Тоді на вудку шахраїв потрапили близько двохсот українців, яким у результаті анулювали візи. А деяким заборонили перетинати кордон з ЄС протягом п'яти років.

Одна з найпопулярніших послуг, які надають шахраї, - допомога в оформленні візи без повного пакету документів. «Іноді взагалі відверто пропонують просто прийти з паспортом та грошима, а потім, мовляв, вже прийдете за паспортом з візою. І дійсно роблять візи, але величезний ризик, що вона може виявитися фальшивкою, консульство виявить підробку документів, і тоді точно поставлять відмову. Гроші за такі сумнівні послуги не повертають, а фірми часто міняють телефони, і знайти їх потім складно. Але й люди не хочуть заявляти, що самі вирішили зробити візу без документів. Ось і процвітає такий бізнес», - резюмувала менеджер одного з великих турагентств Києва Євгенія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus