USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати не спинили ріст цін на ліки

3 Грудня 2009 12:16

Верховна Рада не змогла подолати вето президента на закон про мораторій на ріст цін на ліки. За проголосувало лише 218 депутатів. Серед них 150 регіоналів і 14 депутатів БЮТ. Закон відхилений.
Партія регіонів звинуватила БЮТ і НУНС в тому, що вони призвели до того, що українці не зможуть купити ліки.
Як відомо, місяць тому депутати ухвалили закон, яким пропонується на період фінансової кризи, до встановлення розміру мінімальної заробітної плати і пенсій на рівні прожиткового мінімуму запровадити мораторій на підвищення цін на всі види лікарських засобів і виробів медичного призначення, – пише Українська правда.
Лікарські засоби та вироби медичного призначення пропонували реалізувати за цінами, встановленими державою. До введення державної реєстрації цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення вони реалізуються за цінами, що склалися станом на 1 липня 2008 року.
Президент ветував цей закон, зазначивши, що це може спричинити зникнення з обігу в Україні окремих видів лікарських засобів, появи на ринку фальсифікованих ліків, поширення контрабандного імпорту цих товарів. Глава держави вказав, що близько 75% лікарських засобів, які використовуються українськими споживачами, в тому числі й найнеобхідніші, – іноземного виробництва, а 90% вітчизняних медичних препаратів виготовляється з імпортованої сировини.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
OrestN Показати IP 3 Грудня 2009 12:37
ну ніяк не можна подібну інформацію приймати за "чисту монету". Враховуючи президентські перегони, уся ця гра серед можновладців - є піаром чистої води. Воюють не заради інтересів народу, а заради піара, щоб влізти до жирного корита.
Юка Показати IP 3 Грудня 2009 14:31
ось вам знову доказ того, що слово глави держави в Україні ніц не вартує!
seal Показати IP 3 Грудня 2009 19:03
До Юки. Дозвольте з Вами не погодитись. Відкинувши емоції до діючого Президента - все ж таки його слово чогось таки вартує. Адже депутати НЕ ЗМОГЛИ ПОДОЛАТИ ВЕТО, ЯКЕ ВІН НАКЛАВ на закон про мараторій на ріст цін на ліки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus