USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обдарованим школярам Луцька хочуть платити по 500 гривень стипендії

23 Грудня 2016 18:00
Із бюджету міста запланували виділяти кошти на стипендії луцьким школярам – по 500 гривень. Отримати грошову мотивацію можна буде по 22 напрямках.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 22-го грудня.

Рішення про виплату іменних стипендій рекомендували ухвалити під час чергового сесійного засідання. На початку, ініціатива передбачала щомісячну виплату в сумі 300 гривень. Втім, цю суму рекомендують затвердити в розмірі 500 гривень.

Нагадаємо, що стипендії призначатимуть на честь відомих діячів Волині або історичних постатей, діяльність яких пов’язана з нашим краєм.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИЙ СТУДЕНТ ОТРИМАВ ПРЕЗИДЕНТСЬКУ СТИПЕНДІЮ

Учні загальноосвітніх навчальних закладів мають право на отримання іменної стипендії за умов, якщо вони:

- навчаються у 5-11 класах загальноосвітніх навчальних закладів міста;

- мають високий рівень успішності (9 – 12 балів) із базових дисциплін упродовж попереднього (до призначення іменної стипендії) навчального року, що підтверджується табелем успішності;

- є переможцями та призерами предметних олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів наукових товариств навчальних закладів та Волинської філії Малої академії наук України, предметних конкурсів та предметних турнірів міжнародного, всеукраїнського, обласного рівнів;

- є переможцями та призерами тематичних конкурсів, фестивалів, виставок, інших мистецьких змагань міжнародного, всеукраїнського, обласного рівнів;

- мають високі досягнення у науковій та пошуково-дослідницькій діяльності, що може підтверджуватися публікаціями у науково-популярних виданнях, участю у науково-практичних конференціях, семінарах тощо міжнародного, всеукраїнського, обласного рівнів;

- мають високі досягнення у спортивних змаганнях міжнародного, всеукраїнського, обласного рівнів;

- є активними учасниками та діячами органів учнівського самоврядування, волонтерського руху, громадського життя навчальних закладів та міста.

Зауважимо, що іменні стипендії призначатимуть терміном на один навчальний рік із 1 вересня по 31 травня.

До слова, на Волині діє стипендіальний проект Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який спрямований на підтримку обдарованої молоді. Цьогоріч участь у конкурсі бере більше ста людей – це талановиті студенти луцьких вишів, коледжів, технікумів та ВПУ, які навчаються на II–VI курсах.

Під час публічного захисту журі обере 38 переможців – тих, чиї ідеї варті відзнаки. Переможці отримуватимуть стипендію протягом п’яти місяців. Розмір виплат студентам II–VI курсів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету становить 2500 гривень у місяць, студентам коледжів, технікумів та училищ міста Луцька – 1500 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus