USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для волинських шахтарів знайшлися гроші

3 Липня 2013 10:09
9 мільйонів 200 тисяч гривень скерували для виплати заборгованої зарплати будівельникам шахти №10 «Нововолинська», - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Учора, 2 липня, на казначейські рахунки надійшов другий транш асигнувань розміром 20 мільйонів гривень із цільовим призначенням на будівництво шахти №10 «Нововолинська». Із цих коштів «Дирекція з будівництва об'єктів» отримала дозвіл голови облдержадміністрації на проведення касових розрахунків обсягом 800 тисяч гривень на оплату її першочергових потреб.

Із першого траншу асигнувань у сумі 3 мільйонів гривень, який надійшов наприкінці минулого тижня на рахунки Державного підприємства «Дирекція з будівництва об'єктів» (Червоноград, Львівська область) на виплату заробітної плати будівельникам було скерували лише 460 тисячі гривень. «Мені зараз соромно перед рядовими працівниками. Люди незадоволені. А цього не повинно бути», - наголосив Борис Клімчук на оперативній нараді 1 липня, коментуючи розподіл Дирекцією бюджетних видатків.

Цього ж дня керманич області звернувся до Першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова та міністра фінансів України Юрія Колобова із проханням про додаткове виділення коштів із Державного бюджету.

Решта суми – 19 мільйонів 200 тисяч гривень скерували для виплати заборгованої зарплати будівельникам та обов’язкові відрахування підприємства у бюджети різних рівнів та соціальні фонди. Заборговану зарплату отримають у тому числі працівники «Луганськшахтопроходки» - компанії, яка виконувала підрядні роботи на об’єкті у минулому році.

Довідково:
Шахта №10 «Нововолинська» споруджується із 1989 року. Проектно-кошторисна документація на цей об’єкт вимагала осучаснення, що здійснено Кабінетом Міністрів України у червні цього року розпорядженням від 03.06.2013 № 371-р. «Про затвердження титулу будови будівництва шахти № 10 «Нововолинська» (коригування)».

Враховуючи напружену ситуацію з продовженням будівництва шахти на початку бюджетного року, голова облдержадміністрації Борис Клімчук особисто контролював процеси погодження документації та розроблення графіків фінансування об’єкта.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
він Показати IP 3 Липня 2013 11:56
ці гроші для волині дали через Львів. Львівяки іх не віддадуть нв Волинь
Амєлія Показати IP 3 Липня 2013 14:48
Якщо рахувати за попереднім випадком то Нововолинськ отримає для шахтарів десь 1,3 млн. гривень

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus