USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк отримує «зелені» інвестиції з Віргінських островів

5 Лютого 2014 14:16
Минулого року іноземні інвестиції у економіку міста надходили з 26 країн світу.

Про це повідомив під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев сьогодні, 5 лютого.

Під час власного звіту посадовець зауважив, що загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку міста за весь період інвестування, за станом на 1 жовтня 2013 року становив 215,5 мільйона доларів CША, або 1022 долари в розрахунку на одного жителя.

Загалом іноземні інвестиції здійснювали партнери з 26 країн світу. Основними інвесторами економіки Луцька є нерезиденти з Віргінських островів (Британських), Швеції, Кіпру, Німеччини, Великої Британії. На ці країни припадає більше 88% іноземних інвестицій.

Найбільші обсяги інвестицій надійшли в такі галузі, як оптова і роздрібна торгівля та ремонт автотранспортних засобів (34,7%), переробна промисловість (26,8%), зокрема у виробництво машин та устаткування (21,3%).

Прямі інвестиції надійшли на 144 підприємства міста, найбільші обсяги їх акумульовані на підприємствах торгівлі - 74,8 мільйонів «зелененьких» (третина капіталу, залученого в місто).

А ось перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук вважає, що обсяги інвестицій в економіку Луцька напряму залежать від ситуації у Києві. Таку думку він оприлюднив під час сьогоднішнього виконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus