USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Дочку» Сбербанку продали дешевше за її капітал

29 Березня 2017 09:44
Акції Сбербанку викуплять бізнесмени Григорій Гусельников і Саїд Гуцерієв, а попередня сума угоди становить 130 мільйонів доларів.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на джерела. Суму продажу можна спів ставити з капіталом українського представництва. Він, згідно зі звітністю за січень-вересень 2016 року, становить 144 мільйони доларів, пише Знай.

45% акцій фінустанови купить бізнесмен Григорій Гусельников за допомогою Norvik Banka, а син власника нафтової компанії "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїд стане власником 55%. Всю суму виплатять одразу після підписання договору купівлі-продажу. Операцію планують завершити до кінця першого півріччя 2017 року.

Спочатку сума продажу була значно більшою, але на її зниження вплинуло введення санкцій в Україні. Також негативний вплив мало блокування філій Сбербанку.

Зазначається, що одних домовленостей для здійснення угоди недостатньо, її повинен узгодити Нацбанк України. Гусельников стверджує, що після продажу банк змінить вивіску і буде працювати під брендом латвійського Norvik Banka. Також він сподівається на зняття санкцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан Показати IP 29 Березня 2017 09:50
Зрозумило для чого все це робилося-елементарне рейдарське захоплення під прикриттям "патріотичной" ідеї.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus