USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Директора волинського підприємства звільнили від кримінальної відповідальності

4 Лютого 2014 15:52
Директора підприємства, який відшкодував державі півмільйонні збитки, звільнили від кримінальної відповідальності за несплату податків.

Після втручання правоохоронних органів підприємство, яке ухилялось від сплати податків, сплатило до бюджету усю суму завданих збитків. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під час досудового розслідування, процесуальне керівництво яким здійснювала прокуратура Волині, встановлено, що директор одного із господарських товариств області протягом 2012 року грубо порушував вимоги податкового законодавства.

Зокрема, шляхом проведення по бухгалтерському та податковому обліках товариства безтоварних господарських операцій щодо придбання лакофарбової продукції, яку насправді товариство не придбавало, посадовець умисно ухилився від сплати податків на загальну суму понад 500 тис. грн.

Відомості про це було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів).

Однак, до притягнення керівника товариства до кримінальної відповідальності, він повністю сплатив до державного бюджету усі донараховані податки та штрафні санкції.

Відтак, прокуратурою області до Луцького міськрайонного суду було направлено клопотання про звільнення директора підприємства від кримінальної відповідальності у зв’язку із сплатою в повному обсязі донарахованих податків та відшкодуванням шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою.

Клопотання судом задоволене. Від кримінальної відповідальності директор товариства звільнений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
lll Показати IP 4 Лютого 2014 16:11
ot syki. navit prizviche ne nazvali! yak tak mogna!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus