USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Економічне відродження України пропонують розпочинати із Заходу

15 Квітня 2014 11:14
Не тягарем для Європейського Союзу, а локомотивом економічного відродження повинні стати регіони на Заході України, - вважає урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції.

Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченої семінару на тему «Торгівля з ЄС в рамках поглибленої та всеосяжної угоди про вільну торгівлю (ЗВТ+)», що відбулася 15 квітня у Луцьку.

Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький зазначив, що Євроінтеграція – це не просто зближення з Євросоюзом, а вибір шляху розвитку країни, яка є неподільною, соборною та незалежною від того, якою мовою ми розмовляємо, українською чи російською.

«Від подолання кризи ми повинні перейти в стан, коли ми почнемо щось творити. Саме регіони на Заході України повинні стати своєрідним локомотивом економічного відродження, тому що ці регіони знаходяться поряд з Європейським Союзом і якщо він простягнув нам руку допомоги, не треба на ній виснути та бути тягарем. Треба скористатися цим і забезпечити елемент розвитку, який ми всі так очікуємо», - розповів Валерій Пятницький.

Зона вільної торгівлі з ЄС, з його слів, не просто відкриття вільних ринків. Перш за все, це система правил та цивілізаційний вибір. Так, Угода розпочинається зі слів про повагу до прав людини, прав власності, прав меншин, забезпечення релігійної та расової терпимості. Він наголосив, що Угода відкриває новий шлях розвитку для України.

Зі слів голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта, Волинь вже користується своїм географічним положенням, адже 60% експорту йде у країни ЄС. Після підписання економічної частини Угоди, зміняться правила. Тому потрібно знати, які нові шанси та вимоги з’являться та як ними скористатися підприємцям. Він висловив сподівання, що під час семінару гості з ЄС поділяться своїм досвідом, підкажуть, що потрібно робити та саме волинські підприємці будуть першопрохідцями в цій сфері та зуміють першими розпочати активну співпрацю з партнерами з Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Olha Показати IP 15 Квітня 2014 13:43
голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта,-----------------------Про демократію говорить очільник недемократичної структури.Україні спочатку потрібно провести демократичні перетворення в устрої держави.На обдасному рівні провести вибори обласної ради ,яка обере Президента обласної ради.На обласних виборах обрати напряму Голову уряду області.Торгувати потрібно через угоди між регіонами і контракти підприємців,фабрик,заводів ,а не через державні угоди,які є рамковими угодами (з якою державою,квоти,якщо є і нші вимоги згідно державної політики і Конституції і державних законів).Відносно фінансової автономії.Потім напишу.
Olha до Olha Показати IP 15 Квітня 2014 15:17
Ще раз відносно торгових угод (моя думка).1.Спочатку Рамкова державна угода.2.Потім Обласна угода намірів (з регіонами всередині України,з державами ).3.Контракти підприємців (юридичні і фізичні особи) з виробниками ,дистриб'юторами, і т.д. регіонів інших держав,регіонів України.Що це дає.Угоди державні,регіональні (вивішені на відповідних сайтах ) дають інформацію підприємцям про ринок і його кордони ,де підприємець може діяти.Наприклад,Волинь вирощує картоплю,а в Одеські області проблема з картоплею.Волинь зацікавлена в квоті завезення картоплі на її територію,а Одеса-ні.Волинь може заключити угоду намірів з Одесою щодо торгівлі картоплею.Це буде сигналом для підприємців активізувати виробництво і торгівлю в цьому напрямку.Митниця і Фінансова поліція можуть контролювати увезення товарів на території регіонів відповідно до своїх повноважень.------Думаю,що Міста обласного значення повинні також заключати Угоди намірів (гармонійні з Обласними угодами і Державними) з іншими регіонами ,як міжнародні так і всередині України.Це дозволить створювати робочі місця.
Просто Лучанин Показати IP 15 Квітня 2014 14:05
Починати потрібно з Заходу, але не потрібно забувати про такі регіони як Схід та Південь України, тимпаче що там зараз людям уривається терпець, а зацікавленим людям у розбраті країни це буде грати на руку. Мовляв " Економічне відродження почали з Заходу. і не факт що про Вас забудуть" Тому потрібно дбати про всю Україну та про економічне відтворення по всій її території.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus