USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Екс-міністра АПК судитимуть за фінансові оборудки

5 Квітня 2014 11:28
Генеральна прокуратура України порушила проти Миколи Присяжнюка - екс-глави МінАПК в уряді Азарова – кримінальне провадження.

Про це інформує «Українська правда» з посиланням на заяву ГПУ, оприлюднену 5 каналом.

Його звинувачують у корупції та розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

Справу вже передали до суду, її розглядатимуть, щойно чиновника затримають. Нині він переховується за кордоном.

Як повідомив перший заступник генпрокурора Микола Голомша, 4 квітня до суду подали клопотання про обрання Присяжнюку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Зі слів Голомші, у рамках кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем екс-міністром, встановили, що він скоїв зловживання становищем при закупівлі Аграрним фондом України 100 тисяч тонн цукру-піску за бюджетні гроші, внаслідок чого державі завдав збитків на суму понад 272 мільйони гривень.

Також Присяжнюку вручили повідомлення про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).


Як відомо, наприкінці березня у рамках кримінального розслідування розкрадання бюджетних коштів в Мінагрополітики України ГПУ та ГУБОЗ провели обшуки і ряд слідчих дій.

У екс-міністра аграрної політики Присяжнюка було вилучено 286 тис. доларів США, 659 тис. грн, кілька наручних годинників високої вартості відомих світових брендів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аяяй Показати IP 5 Квітня 2014 12:21
щоб я так жив ..,,,,,,,,,,,,,,, щоб всі так жили!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
зе бест Показати IP 7 Квітня 2014 20:17
"...Ведь был такой хороший мальчик, На скрипке полечку играл, Решал безумные задачи И все как надо понимал..." (с)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus