USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Експерти назвали нові ціни на яйця

30 Березня 2011 15:30
Роздрібні ціни на яйця до Великодня підвищаться на 2-3 грн за десяток - такий прогноз озвучив директор ДП "Навчально-дослідний племінний птахівничий завод ім. Фрунзе" Борис Якимчик.

Як повідомляє ГПУ , при поточній роздрібній ціні в 7,5-8,5 грн, ближче до свята яйця коштуватимуть близько 10-11 грн.

Минулого Великодня десяток яєць коштував таку ж суму, проте тоді ціна в роздробі, як правило, була не менше 9,6 грн за десяток. За словами Якимчика, при зниженні сьогоднішнього рівня роздрібної ціни десятка яєць на 1-2 грн, минулорічний рівень "великодніх" цін забезпечать перекупники, які не пускають на ринки виробника і "накручують" сьогодні до оптової вартості десятка свої 2-3 грн, встановлюючи поточну роздрібну ціну на рівні 7,5-8,5 грн.

"Ринки окупували перекупники. Звичайному виробнику вийти на ринок сьогодні практично неможливо", - сказав він.

У той же час голова ради директорів асоціації "Союз птахівників України" Олександр Бакуменко стверджує, що сьогоднішня собівартість десятка яєць не виходить за рамки коридору 5,35-5,5 грн.

При цьому, зазначив він, ця величина зараз має тенденцію до зростання.Тому можна припустити, що після Великодня яйця можуть і не опуститися в ціні до "буденних" 7,5-8,5 грн за десяток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus