USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фірма на «віртуальному» зерні «зекономила» 2,5 мільйона

11 Травня 2011 09:59
Волинські податківці викрили директора фірми, який ухилився від сплати 2,5 мільйона гривень податків.
Щоб уникнути оподаткування, керівник підприємства відображав у податковій та бухгалтерській звітності безтоварні операції зі столичною фірмою, звітність якої згодом визнали недійсною. Про це повідомили в УПМ ДПА у Волинській області.
Як свідчать матеріали кримінальної справи, волинська фірма перерахувала київському підприємству майже 15,5 мільйона гривень нібито за отримані транспортні послуги, зерно соняшника та зернові культури.
Таким чином, оперуючи недостовірними даними про фінансово-господарську діяльність підприємства, її директор сформував фіктивний податковий кредит від свого столичного бізнес-партнера, ділова репутація якого була далеко не бездоганною, кажуть податківці.
Це документально підтвердили співробітники волинської податкової міліції та домоглися визнання звітності столичного підприємства за період ділових контактів з волинською фірмою недійсною.
Більше того, керівник столичної фірми зізнався, що створив підприємство за винагороду на підставі неправдивих відомостей.
При цьому власним бізнесом не переймався, господарської діяльності не здійснював, офіційних паперів не підписував.
Відсутність працівників та основних засобів у столичного бізнес-партнера стала додатковим аргументом для волинських правоохоронців.
Зрештою, основних засобів не виявилося й у волинської фірми, однак у наявності були підроблені документи податкової та бухгалтерської звітності про сумнівні фінансові оборудки.
Нині слідчий відділ податкової міліції ДПА у Волинській області розслідує кримінальну справу відносно директора волинського підприємства за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
світлана Показати IP 11 Травня 2011 13:24
мабуть не поділився з податківцями
Ваша Люба-Ша))) Показати IP 11 Травня 2011 22:20
Миколі Гринюку замало "відкатили", отож вирішив показати хто тут "хузяїн".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus