USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фірми ухилилися від сплати понад 3 мільйонів ПДВ

21 Червня 2011 09:37
Два волинських підприємства шляхом безтоварних операцій сформували 3,3 мільйона гривень фіктивного податкового кредиту.
У бізнес-партнерах цих фірм – однаковий для обох перелік підприємств з ознаками фіктивності, які й «допомагали» їм уникнути сплати податків. Про це повідомили в ДПА у Волинській області.
Податківці кажуть, що така спорідненість – не випадкова. Низка приватних підприємств з ознаками фіктивності, які згодом припинили свою діяльність, свого часу створювалася спеціально для обслуговування формування фіктивного податкового кредиту цих двох, на перший погляд, легальних фірм.
Втім, запевняють у податковій, репутація останніх теж далеко не бездоганна. Обидва підприємства – у списку суб’єктів господарювання, не без участі яких незаконно легалізували понад 2 мільйони гривень.
Усі фінансові махінації мали місце протягом одного року.
Тепер з’ясовувати деталі протиправних діянь з несплатою податків цими волинськими підприємствами будуть у слідчому відділі податкової міліції ДПА в області.
Відносно службових осіб приватних підприємств розслідуються кримінальні справи за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах – 1,8 мільйона гривень та 1,5 мільйона гривень ПДВ відповідно.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus