USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як і чому збільшують кількість контрактників у вишах

7 Серпня 2013 12:44
Українські виші цьогоріч люто борються за студентів, особливо - за контрактників, інформує «Сегодня».
При цьому навчальні заклади використовують різні методи заманювання абітурієнтів. Так, наприклад, затягуючи з наказом про зарахування і чекаючи кінця кампанії, у вишах переконують студентів вступати на контракт або давати хабарі.
«Студентам дзвонять і кажуть: «ви рекомендовані для зарахування». Вони приносять оригінали документів. Але у вищих навчальних закладах затягують із наказом про зарахування, чекаючи кінця кампанії. А потім виявляється, що студент на бюджет не пройшов, і йому пропонують навчатися на контракті. А нести документи в інший ВНЗ - уже пізно. Декому уже після першої хвилі говорили, що на бюджеті місць немає, і пропонували вступити на контракт», - повідомила юрист громадської організації ОПОРА Наталія Радиш.
У повідомленні йдеться, що традиційно процвітає хабарництво у вишах. Прикладом цього став скандал з ректором Податкової академії Петром Мельником, якого арештували під час отримання хабара за вступ. А от у Луганську в одному з вузів вимагали у кожного студента сплатити «благодійний внесок» у сумі 1500 гривень.
У Міносвіти підтверджують, що проблема дійсно існує. «Ми написали листа керівникам ВНЗ і попередили, що за процес вступної кампанії вони несуть особисту відповідальність. Крім того, всі накази про зарахування будуть перевірені в Єдиній державній електронній базі з питань освіти», - заявив заступник директора Департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Показати IP 7 Серпня 2013 16:55
Так треба не язиком ріпати, а посадити за грати десяток-другий ректорів за таку компанію. І баста!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus