USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У вихідні та дві зміни: яким буде навчання у волинських вишах

1 Вересня 2022 17:47
Напередодні Дня знань журналісти побували у двох найбільших державних вишах Волині та одному переміщеному з Донецька, аби дізнатись, як там організували навчання та безпеку студентів у час дії воєнного стану в Україні.

Суспільне поспілкувалось з ректорами навчальних закладів та студентами.

«У Волинському національному університеті імені Лесі Українки навчання розпочалось очно, без посвяти першокурсників», – розповів ректор Анатолій Цьось.

З його слів, в університеті подбали про безпеку для студентів і викладачів – облаштували укриття у всіх навчальних корпусах. Навчання відбуватиметься у дві зміни, аби була достатня кількість місць в бомбосховищах для всіх, хто вчиться і працює тут.
«Перший курс бакалавра і перший курс магістратури навчання починаємо 30 вересня. На початку грудня ми завершуємо повністю перший семестр. Відповідно всі суботи – робочі дні», – говорить Анатолій Цьось.
Вчитимуться у вихідні та у дві зміни очно й у Луцькому національному технічному університеті, сказала ректорка Ірина Вахович. Зі слів керівниці закладу, з 1 вересня поєднуватимуть вступну кампанію і навчання.
«У нас зміщені графіки вступної кампанії. Ми розпочинаємо для першого, другого і третього курсу з 15 вересня навчання. З 15 вересня розпочне навчання другий курс магістратури, а з 1 жовтня перший курс магістратура, які зараз набирається», – говорить Ірина Вахович.
Луцький технічний університет надав одне із приміщень для роботи Донецькому національному технічному університету, який перебазувався на Волинь у квітні.
У Луцьку працює тимчасово переміщений університет з Донецька.

Як розповіла проректорка цього вишу Вікторія Воропаєва, станом на сьогодні на перший курс зарахували майже півтори сотні студентів. 90 абітурієнтів подали заяву на вступ у цей виш із окупованих територій, де нині тривають бойові дії. Для них та решти студентів навчання тут відбуватиметься дистанційно.

«Ми розпочинаємо навчання для бакалаврів усіх курсів з 12 вересня, для магістрів з 1 жовтня, але навчання відбуватиметься в онлайн-режимі», – говорить Вікторія Воропаєва.
Цієї вступної кампанії кількість місць на державну форму навчання у ці три університети збільшена для абітурієнтів-переселенців і тих, хто зараз перебуває на територіях, де тривають бойові дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus