USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Якщо дозволить погода, волиняни зароблять 100 мільйонів

17 Червня 2013 13:01
За сприятливих метеоумов та високого врожаю дикорослої лісової продукції мешканці поліських районі Волині завдяки активній заготівлі зможуть додати майже 100 мільйонів гривень доходу до власних сімейних бюджетів. Тим часом, місцеві скарбниці від цієї діяльності поповняться щонайменше на 10 мільйонів гривень, - повідомили у прес-службі Міндоходів у Волинській області.

«Підстави для такого оптимістичного прогнозу маємо досить серйозні, оскільки у минулі роки щороку відбулося зростання надходжень у місцеві бюджети від заготівельників. Десять мільйонів гривень – цілком реальна сума, що буде залучена за умови належного контролю», - вважає перший заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Андрій Тимейчук.

Як зазначив посадовець, цього року вперше саме на Волині запрацює електронна база суб’єктів господарювання, які здійснюють заготівлю дарів лісу. Відтак, кожна із контролюючих служб матиме оперативну інформацію про обсяги заготівлі чорниць, грибів та лікарських рослин у волинських лісах, експорт цього товару та сплачені податки.

«В період заготівлі грибів та ягід наше основне завдання полягає у тому, щоб місцеві бюджети отримали всі належні податки. А для цього потрібно не лише контролювати місця заготівлі і зберігання ягід та грибів , а й подбати про те, щоб у деяких бізнесменів не було спокуси експортувати цю продукцію з використанням офшорів», - зазначив Тимейчук.

Довідково:
За підсумками ягідно-грибного сезону у 2012 році до місцевих бюджетів сплачено 9,6 мільйона гривень податків і зборів. Зокрема, надходження податку на доходи фізичних осіб від заготівлі лісової продукції на Волині торік становили 7,9 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus