USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Якщо «рухнуть» шахти, у Нововолинську буде безробіття, - Сапожніков

20 Грудня 2012 16:01
Проблема безробіття може виникнути у Нововолинську, якщо діючі вугільні підприємства закриють.

Про це заявив Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков у інтерв’ю газеті «Місто вечірнє».

За словами мера Нововолинська, сьогодні практично немає необхідної реалізації добутого на Волині вугілля. «Збільшення вуглевидобутку нині втрачає сенс. А якщо рухнуть шахти, у місті знову виникне проблема безробіття», - зазначив Віктор Сапожніков.

Він зазначив, що закриття вугільних підприємств побоюються й місцеві мешканці. «Я добре розумію, що рано чи пізно це станеться. Тому мені дуже хотілося б, щоб наші копальні увійшли в державний енергетичний комплекс», - додав мер Нововолинська.

Окрім того, він зауважив, що усі шахти на Волині увійшли до переліку на приватизацію, хоча жоден покупець чи інвестор «поки що не об’явився». «Така невизначеність насторожує мене так само, як і всіх гірників», - висловився Сапожніков.

Розповів Нововолинський міський голова і про перспективи розвитку вугільної галузі у регіоні. Так, з його слів, у майбутньому може працювати шахта «Бужанська», на розвиток якої до кінця року мають виділити 18 мільйонів гривень.

«Є у нас людина, яка хоче взяти в оренду шахту №1, якщо, звичайно, там буде реалізація вугілля. Могла б працювати і дев’ята, якби відкачати воду з кречівського крила, але все залежатиме від того, чи знайдеться інвестор, який захоче вкласти десятки мільйонів гривень на її реанімацію», - додав він.

А от стосовно копальні №10, відкриття якої очікують «до президентських виборів», Віктор Сапожніков зазначив, що впевненості у тому, що шахта забезпечить роботою всіх вивільнених шахтарів, у нього немає. «Зараз у вугільній галузі міста працює понад 3,5 тисячі людей, а на десятій буде працевлаштовано максимум 1,5 тисячі», - резюмував мер Нововолинська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Житель Показати IP 20 Грудня 2012 17:00
Так шахти Ахмєтов купив! Може в нього грошей не вистачає?))))
Чеширский Кот Показати IP 20 Грудня 2012 17:47
Нововолынск ждет судьба восточных городов-приведений Луганской обл.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus