USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Іноземних інвесторів не цікавить волинське село та ліси

27 Квітня 2011 13:36
У 2010 році іноземні інвестори вклали у бізнес на Волині майже 20 мільйонів доларів, що становить 31,4% обсягів попереднього року.

Про це під час засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій у середу, 27 квітня, повідомив начальник обласного управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Андрій Ломага.

Чиновник доповів, що найбільше інвестицій надійшло в область з країн Європейського Союзу – понад 17 мільйонів доларів. З країн СНД Волинь отримала всього 800 тисяч доларів, а з усіх інших – майже 2 мільйони доларів.

Ломага каже, що найпривабливішими для зарубіжних інвесторів є кілька сфер промисловості: машинобудування, деревообробка, виробництво харчових продуктів і напоїв, меблів та хімічна галузь.

«А 37% від сукупного обсягу зовнішніх інвестицій спрямовано на розвиток фінансових установ», – зазначив він.

Найменш привабливими іноземні бізнесмени вважають сільськогосподарські підприємства та лісове господарство Волині.

«Найбільше коштів вкладено в економіку міст Луцька (61,1%), Нововолинська (18,9%) та Ковельського (10,9%) і Луцького районів (5,8%). У ці регіони спрямовано 96,7% усіх інвестицій», – констатував Ломага.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, які надійшли на Волинь за весь період інвестування станом на 1 січня 2011 року склав 344,1 мільйона доларів, або в середньому 332,8 доларів на одного жителя області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus