USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Хто контролює «нічні» ціни в луцьких цілодобових кіосках

25 Липня 2013 19:10
У ночі на 5-10 гривень більше «накручують» вартість товарів у цілодобових магазинах та кіосках Луцька. Із цією проблемою до редакції Волинських новини звернулися лучани.
Вони розповіли, що у кількох цілодобових кіосках після 22 години вечора і до 8 ранку ціни на продукти харчування і напої - «захмарні». Та ще й чеки покупцям не завжди видають.
Що ж це: «махінації» підприємців, чи узаконена норма?
Лучани поцікавилися у продавців, чому така різниця цін у день і вночі. У магазині ж їм відповіли, що мовляв, у них «офіційні нічні ціни». І продавці самовільно не знижують їх і не завищують, адже «пробивають» товари через касовий апарат.
Аби з’ясувати що дивного відбувається із цінами у нічний час, ми звернулися у Державну інспекцію з контролю за цінами в області. Її керівник Вікторія Темчишена телефоном повідомила, що приватні підприємці самостійно встановлюють вигідні для себе ціни. А інспекція контролює лише невеликий сегмент товарів і «нічних» рейдів вони не здійснюють.
Посадовець порадила нам звернутися до правоохоронних органів. Мовляв, можливо, вони більше знають про випадки «нічних націнок».
Однак волинські правоохоронці сказали, що не займаються цією темою.
Тоді ми запитали у спеціалістів Головного управління Міндоходів в області. Проте нам рекомендували звернутися знову ж таки до Держінспекції з контролю за цінами. Зі слів податківців, саме вони повинні влаштовувати рейди і виявляти «недобросовісних» підприємців. А якщо під час перевірок виявлять порушення, тоді слід «гукати» на допомогу міндоходівців.
Окрім того, податківці нас запевнили, що «подвійних» бухгалтерій у цілодобових магазинах та кіосках немає.
Свою точку зору на ситуацію пояснила начальник відділу торгівлі та послуг Луцької міської ради Наталія Рибай. «Ми контролюємо лише ціни на соціально значимі продукти – хліб, цукор, борошно, молоко. На решту товарів підприємець сам визначає ціну»,- пояснила посадовець.
Підготувала Наталія КОМАР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Не вірю Показати IP 25 Липня 2013 19:13
А хто серед ночі продукти купляє? Прокинувся у 3 часа ночі і побіг за молоком?
дідо Показати IP 25 Липня 2013 20:29
Не подобаються ціни - не купляй. Жлобьо хоче і в ночі ,і дешево. А от коли ,їх самих попросити працювати вночі,то заламають потрійну ціну.
ViNaPa Показати IP 25 Липня 2013 23:10
Це точно. Вночі треба відпочивати, а не продукти купляти, а якщо вже і є потреба то плати, хтось не спить і працює.
Лучанка Показати IP 26 Липня 2013 08:48
Кому потрібні ті нічні генделики - є маркети з нічною торгівлею, а ці кіоски - налагоджена розгалужена і опікуєма " кришами" торгівля дешевими спиртними напоями і іншими речовинами, про які всі знають . Це так мило - і в центрі , і біля держадміністрації , і біля університету. А , дійсно - хто контролює? Всі служби закривають очі , бо мають свої " відкати" !!!
Гость Показати IP 26 Липня 2013 11:00
А,що в нас в Луцьку ше щось хтось контролює.Мені дається у нас повне безправ"я.Ці бізнесени новоспечені роблять, що хочуть, ціни від потолка, що кому в голову збреде.Ніде ніякого захисту.В бюджетних орнанізаціях, де платні послуги надають,хто хоч раз перевірив, як вони їх облікують, як самі видумали, подвійні бугалтерії, а ви хочете,щоб цих ворів хоось контроював, якщо вони і самі цим займаються.Повни беспредел всюди.Страшно жити в такій країні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus