USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кому і за що платитимуть допомогу з луцького бюджету

7 Жовтня 2015 10:37
9 мільйонів гривень у 2016 році планують використати на допомогу малозабезпеченим лучанам та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Нагадаємо, члени міськвиконкому затвердили міську Програму соціального захисту населення міста на 2016 –2020 роки, згідно з якою на ці 5 років планується використати 60 мільйонів гривень.

Згідно з даними департаменту соцзахисту, в Луцьку – більше 50 тисяч пільговиків.

Так, продовжуватиметься надання адресної грошової допомоги для підтримки та покращення матеріального стану окремих груп населення міста: учасникам бойових дій віком 90 і більше років, ветеранам ОУН-УПА, сім’ям загиблих воїнів в Афганістані; видатним громадянам міста за вагомий внесок у розвиток міста; почесним громадянам міста при досягненні пенсійного віку; вдові трагічно загиблого ліквідатора наслідків аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС; вдовам загиблих працівників Луцького міського відділу УМВС України у Волинській області. Запроваджено надання нових адресних допомог сім'ям при народженні трійні (або більшої кількості дітей) та вдовам загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на сході України.

Виплачуватиметься одноразова грошова допомога мешканцям міста з нагоди державних і релігійних свят, визначних та пам’ятних дат, а також мешканцям міста, яким виповнилось 100 і більше років.

Надаватиметься одноразова адресна грошова допомога мешканцям міста, які опинилися в складних життєвих обставинах на: лікування, медико-соціальну реабілітацію, протезування, подолання наслідків пожежі, стихійного лиха, екологічних, техногенних аварій та катастроф; вирішення соціально-побутових проблем.

Виплачуватиметься адресна грошова допомога хворим громадянам пільгових категорій на придбання ліків за пільговими рецептами.

Продовжиться виплата допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого та компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги (крім осіб, які обслуговуються соціальними службами).

Заходами Програми також передбачено організовувати вітання з виплатою одноразової грошової допомоги керівникам та активістам громадських організацій з нагоди ювілейних дат та річниць.

Надаватиметься пільга на оплату житлово-комунальних послуг окремим категоріям громадян, перелік яких затверджується рішенням виконавчого комітету (інваліди по зору І, ІІ групи; члени сімей загиблих воїнів-інтернаціоналістів в Афганістані; вдова чоловіка, який загинув, рятуючи людей від пожежі в тролейбусі, члени сімей загиблих (померлих) під час проведення антитерористичної операції, батьки Героїв України, які загинули під час Революції гідності, вдови Героїв Радянського Союзу).

Передбачені також заходи, що спрямовані на піклування про здоров’я, довголіття та добробут людей похилого віку, а саме: надання психологічної і соціальної підтримки особам старшого віку, сприяння їх діловій активності, сприяння громадській активності людей похилого віку, участі у створенні та діяльності об’єднань громадян, сприяння залученню громадян похилого віку до творчості, спілкування, духовного розвитку, взаємодопомоги.

Крім того, буде організовуватися надання гарячого харчування для громадян, які обслуговуються територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Луцька.

Програмою передбачено фінансування громадських організацій соціального спрямування шляхом підтримки їх статутної діяльності, надання підтримки для проведення заходів соціального спрямування.

В рамках заходів Програми продовжуватиметься фінансування діяльності Центру обліку бездомних осіб Волинського обласного благодійного фонду «Переображення» щодо надання соціальних послуг бездомним особам (облік, реєстрація, реінтеграція бездомних осіб тощо).

Також продовжуватиметься відшкодування витрат за послуги водо- та теплопостачання Луцького учбово-виробничого підприємства УТОС.

Заходами Програми передбачено забезпечувати надання послуг з перевезення спеціалізованим автомобілем територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Луцька осіб з обмеженими фізичними можливостями до установ та організацій міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus