USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Козлюк опротестовує слова Кожевнікова і каже, що робить навіть більше

4 Березня 2010 11:51
Директор департаменту підприємництва Луцької міської ради Олександр Козлюк опротестував слова начальника обласного управління захисту прав споживачів Геннадія Кожевнікова.
Нагадаємо, що під час чат-конференції на «ВН»  Геннадій Кожевніков заявив, що «Луцька міська рада – єдина міськрада рада на Волині, де відсутній відділ, котрий має захищати права споживачів, окрім нашої установи».
Олександр Козлюк зазначив, що у департаменті «є відділ розвитку підприємництва, який розглядає усі скарги як від споживачів, так і від суб’єктів господарювання. Спеціально для розгляду скарг, які стосуються захисту прав споживачів, є спеціаліст, юрист департаменту, який відповідає за цей сектор».
«В основному лучани скаржаться на те, що там десь щось не так продали, або якийсь шум перевищує норму і заважає відпочинку громадянам. Наші спеціалісти роблять акти обстеження порушень, після ми скеровуємо ці акти в ті чи інші компетентні органи. На день в середньому надходить по 3-4 скарги», - зазначив Козлюк.
«Ми не можемо накладати штрафи, як це робить управління захисту прав споживачів. Ми не є наділеними тими повноваженнями, якими наділені управління захисту справ споживачів», - прокоментував начальник департаменту розвитку підприємництва.
Також він зазначив, що нині «ми більшу роботу робимо, ніж комітет по захисту справ споживачів. Бо коли ми до них звертаємося, то вони кажуть, що їм спочатку треба зробити запит на Київ, і якщо він дасть дозвіл, направлення на перевірку, то вони будуть її здійснювати».
Геннадій Кожевніков також зазначив під час чату, що «при Кривицькому (екс-міський голова Луцька Антон Кривицький – «ВН») така штатна одиниця була. Володимир-Волинський, Ковель, Нововолинський, Камінь-Каширський такі одиниці має. А в місті Луцьку така одиниця відсутня».
Козлюк частково заперечив і це твердження, зазначивши, що «при Кривицькому не було ніяких відділів, було лише управління торгівлі, яке також займалося цими скаргами. В інших містах вони дійсно позалишалися. Після реорганізації у нас є відділ розвитку підприємництва, який по суті виконує ці ж самі функції».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
знаючий Показати IP 4 Березня 2010 17:31
а хто такий кожевніков, щоб вказувати міськраді, як працювати. саме набралося, а тепер давай попіарюся. бик дурний і продажний
свій Показати IP 4 Березня 2010 17:34
якби в козлюка були б такі повноваження як в хапуги кожевнікова, то козлюк не "кантувався" у купленій в кредит квартирі, а давно як гена побудувався десь під луцьком, чи у луцьку і мав би десь всіх в сра...
Пересічний споживач Показати IP 4 Березня 2010 17:38
Кожен повинен займатися своєю справою. Відділ підприємництва свою справу робить, а Кожевніков очевидно шукає на кого свою роботу перекласти
Анастасія Показати IP 4 Березня 2010 17:48
Кожевніков хоче перекласти свої обов'язки на департамент підприємництва та Козлюка
Мудрий Показати IP 4 Березня 2010 17:49
Козлюк мудрий та перспективний фахівець, особа здатна адекватно оцінювати події та їх реалістичність. Тепер пригадайте як Кожевніков ліг під фармацевтичну галузь Луцька...
golova Показати IP 4 Березня 2010 17:53
Кожевніков взагалі не знає структури і обовязків Департаменту підприємництва. Пусті слова!!!!
goodok Показати IP 4 Березня 2010 18:18
Що за маячня? Департамент підприємництва - це цілковите нерозуміння і бездіяльність щодо проблем споживачів або підприємців. Спитай щось в них - пошлють подалі і сидять тільки крісла дарма гріють...
Українець Показати IP 5 Березня 2010 09:01
goodok 4 березня, 18:18 Повністю згоден.Козлюк для торговців нічого не зробив,хіба, що крові попсував.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus