USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

КРУ на Волині виявило збитки на понад 120 мільйонів

4 Лютого 2011 09:40
Перевіривши 336 об’єктів на Волині, контрольно-ревізійне управління у 2010 році на 93,3% з них виявило порушення.
Загалом минулоріч в області проведено 364 ревізії фінансово-господарської діяльності, 19 перевірок державних закупівель, два державні фінансові аудити виконання місцевих бюджетів, аудити фінансово-господарської діяльності, з яких три державних та три комунальних підприємства. Про це повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.
При цьому виявлено, що держава зазнала фінансових і матеріальних втрат на суму понад 120,8 мільйона гривень.
Найбільше – 41,8% – складають факти недостач матеріальних запасів, які виявлені в 45 об'єктах контролю на загальну суму 50,5 мільйона гривень. Левову частку в цій сумі становить нестача 36,9 тисячі тонн зерна державного матеріального резерву загальною вартістю 48,3 мільйона гривень, виявлена в ході ревізії ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2».
35 розпорядників допустили завищення потреби в бюджетних асигнуваннях на суму 6,5 мільйона гривень.
Встановлено й 25 фактів придбання за державні кошти товарів, робіт і послуг без проведення процедур закупівлі вартістю понад 34 мільйони гривень.
Правоохоронним органам передано 103 ревізійні матеріали, порушено 26 кримінальних справ. Складено 13 протоколів про корупційні діяння.
За матеріалами ревізій, за якими не забезпечено повне відшкодування втрат державних ресурсів, управління пред'явило до суду 12 позовів на суму понад один мільйон гривень та ініційовано перед органами прокуратури й об'єктами контролю 88 позовів щодо відшкодування винними особами завданих втрат.
КРУ в області подало пропозиції до місцевих органів влади щодо звільнення з посад або притягнення до відповідальності керівників об'єктів комунальної власності, які допустили значні порушення фінансово-бюджетної дисципліни та не вжили заходів щодо їх відшкодування.
Прийнято рішення про звільнення трьох керівників та двох головних бухгалтерів з займаних посад.
Разом з тим забезпечено відшкодування і поновлення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 29,1 мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
кру Показати IP 4 Лютого 2011 10:02
Уря, уря...
Чіполіно Показати IP 4 Лютого 2011 10:42
Брехуни-брехунами. Працювати ніхто не хоче, а покопатись у бамагах, обіжратись магаричів, набратись хабарів, обгадити людей, зіпсувати їм життя - їм це тільки давай. Бо як правило з таких гучних цифор на виході - булька. Оскільки крушники не несуть жодної відповідальності за свої брехливі вчинки проти підприємств і керівників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus