USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Київ «забере» у Луцька частину акцизного податку

20 Жовтня 2017 17:56
Через зміну нарахування акцизного податку в другому півріччі 2017 року бюджет Луцька недоотримає близько 2 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 жовтня.

Член комісії Сергій Була зауважив, що нині ситуація з податками із акцизного збору на пальне незрозуміла, адже кошти зі столиці не надійшли й бюджет міста недоотримав значну суму грошей.

ЧИТАТИ ЩЕ: КАБМІН ХОЧЕ ПІДВИЩИТИ АКЦИЗ У 5 РАЗІВ - ПАЧКА ЦИГАРОК ЗА 56 ГРН

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, пояснила, що затримки пов’язані через зміни процедури нарахування податків.

«Торік ухвалили зміни щодо ставки акцизного податку на пальне й цього року вони вступили в дію. Відповідно до прогнозу ми мали отримати в бюджет надходження від акцизного податку із реалізації паливно-мастильних матеріалів в сумі 6,8 мільйона гривень. Але реально маємо невиконання цього плану. Втім, надіємося, що якась сума грошей таки надійде нам зі столиці до кінця року. Враховуючи зміни, попередньо ми прогнозуємо зменшення надходжень, це буде не 6,8 мільйона гривень, а близько 5 мільйонів», - розповіла Лілія Єлова.

Зауважимо, що нові ставки акцизного податку на пальне діють з 01.01.2017 року, відповідно до яких столичні чиновники змінили відрахування податків у місцеві бюджети. Також скасували акцизний податок з роздрібного продажу пального, що теж зменшує надходження у бюджет Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus