USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани, купивши квартири у довгобуді, не можуть там оселитися. ВІДЕО

15 Жовтня 2013 12:40
Відсвяткувати новосілля ніяк не можуть лучани, які ще 7 років тому вклали кошти у будівництво багатоповерхівки на вулиці Агатангела Кримського. Заселитися туди просто неможливо. В будинку, де зараз нібито вже мали б проживати люди, немає дверей, подекуди відсутні вікна. Винаймати собі помешкання вкладники змушені й дотепер. Повідомляє ТРК «Аверс».

Ще у 2008 році мешканці будинку на вулиці Агатангела Кримського мали б святкувати новосілля, проте роботи на цьому об’єкті добряче затягнулися. Люди, які мріяли про нове житло, гроші за незбудовані квартири виплатили вчасно, проте близько двох років будівництво багатоповерхівки не розпочинали. Власниця однієї з квартир Марія Дудась розповіла: «Згідно договору, який я уклала з Іванишиним, директором участку цього. Здача обєкту була запланована у 2008 році… І ще дається, згідно договору, три місяці, поки все приберуть».

В договорі, який був підписаний людьми із забудовником, не зазначалося, що з кожним роком ціна за квадратний метр зростатиме. Люди бідкаються - тепер, за ті ж гроші можна придбати не одно, а дво-кімнатну квартиру.

Людмила Оласюк з цього приводу зазначила: «Договір заклала у 2006 році. Постійно вносили, через рік часу в нас ціна піднялася за плату 900 гривень… Через рік часу ще підняли на відповідну суму. Квартира виходила мені 36 тисяч доларів, я заплатила 42 тисячі доларів».

Тим часом, директор заводу будівельних конструкцій Леонтій Іванишин нарікає на економічну ситуацію в країні. З його слів, проблема у тому, що грошей на завершення будівництва не вистачає, позаяк ще не всі квартири куплені, а деякі виплачені лише частково: «Всім я не можу вирішити нічого, поки ми не добудуємо. Добудувати треба, сьогодні немає нізвідки ні підтримки, ні фінансування. Зараз ставляться ліфти; кабелі, світло - все зроблене. Все будемо робити».

Чи справді через півроку тут поселять лучан, побачимо згодом. А поки люди змушені винаймати собі житло та знову ж таки витрачати на них свої заощадження.
Відео телеканалу «Рівне1»:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Adam Показати IP 15 Жовтня 2013 17:43
Європа не хоче Тягнибока

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus