USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк сподівається на 30-мільйонний подарунок

17 Листопада 2014 13:15
У рамках діючих проектів, на розвиток міста з 2012 року вже були залучені 9,5 мільйона гривень небюджетних коштів. Наступні два роки чекають ще більших вливань грантових грошей.

Про це стало відомо під час представлення та обговорення проекту Програми міжнародного співробітництва та залучення міжнародної технічної допомоги на 2015-2016 роки у Луцьку.

Так, зі слів заступника міського голови Тараса Яковлева, впродовж 2012-2014 років залучили 9,5 мільйона гривень. А у 2015-2016 роках вже задекларовано, що проекти в обласному центрі залучать на розвиток міста більше 30 мільйонів гривень грантових коштів.

Згадують у міськраді й проект, який реалізував Волинський обласний опіковий центр для облаштування палати інтенсивної терапії та закупівлі реанімобіля. Також відзначили проект модернізації Луцького зоопарку. Нагадаємо , його реалізації заважають мешканці звіринця – реконструювати містечко для ведмедів складно, бо не знають куди їх подіти на час реконструкції.

Наступного року очікується впровадження проекту «Луцьк інтелектуальний та безпечний», який здобув перемогу на Всеукраїнському конкурсі. І хоч фінансування з держбюджету урізали, та у 2015 році чекають в Луцьку на мільйон гривень для його реалізації.

У рамках проекту мають бути встановлені камери спостереження в людних місцях, на перехрестях, в’їздах та виїздах з міста. Очікують впровадити диспетчеризацію світлофорного господарства і розробку техніко-інформаційного забезпечення для створення геолокаційної мережі.

Також на ці роки планується реалізація проектів із впровадження енергозберігаючих технологій у рамках співпраці з компанією НЕФКО.

Завдяки співпраці з ЄБРР Луцьк отримує грант в розмірі 4 мільйони євро. Ці кошти планують використати на монтаж індивідуальних теплових пунктів, заміну труб, моніторинг споживання теплоносіїв. Водночас, планують вивести з підвалів котельні, яких діє в місті близько 20.

Також у Луцьку планують залучати й кредитні кошти на умовах, менших від ринкових. Приміром, під час сесії луцькі депутати розглядатимуть дозвіл КП «Луцькводоканал» на отримання кредиту в сумі 5 мільйонів гривень на енергозберігаючі технології.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus