USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькому депо пропонують тимчасово не платити кредиторам. ВІДЕО

19 Вересня 2013 08:05
Луцькому підприємству електротранспорту пропонують тимчасово припинити виплати кредиторам

Про це говорили під час засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження міської ради, інформує ВолиньPost.

Таку можливість вирішення проблеми підприємства пропонує депутат міської ради Андрій Осіпов. Він навів приклад компанії «Дженерал Моторс», яка попросила в суду так званий захист від кредиторів, що дозволило їй зберегти час та залишитися на ринку.

Осіпов вважає, що в ЛПЕ також могли б спробувати законно на півроку відтермінувати кредит. Це, на думку депутата, допоможе відпочити від великих витрат та повністю виплатити заборговану зарплату працівникам.

Щоб здійснити таку процедуру, спершу потрібно створити комісію, до якої мають ввійти представники підприємства, міської влади, юристи і разом подумати, чи можна таке рішення приймати для підприємства.

Таку пропозицію підтримав заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Він вважає, що буде дуже добре, якщо ця пропозиція спрацює. Проте Яковлев заявив, що він спілкувався із юристами про можливість мораторію на боргове зобов’язання і вони запевнили, що це зробити неможливо.

Луцьке підприємство електротранспорту нині виплачує великі суми Пенсійному фонду та компанії «Богдан-лізинг».

Директор підприємства Іван Грицанчук запропонував інше вирішення проблеми. Він розповів, що за ситуацією на ЛПЕ стежать посадовці з обласної державної адміністрації. А після втручання голови Бориса Клімчука на підприємство надійшло два транші на загальну суму 1,5 мільйона гривень. Це дозволило значно скоротити заборгованість із зарплати. Він не розуміє, як пропозиція Осіпова може зараз йому допомогти.

Крім того, вважає Грицанчук, краще не робити «різких рухів» із кредиторами, бо з ними є домовленості про поступові виплати поза офіційними договорами.

Пізніше це питаня розглянуть під час сесії міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 19 Вересня 2013 08:34
Луцьке ДЕПО краще перестало возити пільговиків без предоплати.За електроенергію,запчастини та податки,депо платить наперед. Це не "заслуга" Клімчук оплата заборгованості, а обовязок чиновника.
пасажир Показати IP 19 Вересня 2013 09:29
"Грицанчук вважає, краще не робити «різких рухів» із кредиторами, бо з ними є домовленості про поступові виплати поза офіційними договорами" - це що башляють чорним налом?
Ольгп Показати IP 19 Вересня 2013 13:29
Я за, перестати всіх без винятку возити пенсіонерів.Тільки ветерани праці, повинні їздити, вони заслужили пропрацювавши по 40 років. Ну ветерани війни,але ж їм вже має бути по 90 років,їх майже нема зору-це само собою.А то всі без винятку, купив групу і їздить, бо він пенсіонер. Працює на роботі, одержує пенсію і бідний.Який він хворий, коли на роботів працює,якби був хворий, то не зміг би працювати.Треба наводити лад,бо це вже а дійшло до абсурду.А ще скільки міська рада дає пільгві квитки,а просто так,бо знайомий.
пільговик Показати IP 19 Вересня 2013 18:35
Писаки, спочатку заслужіть пільги, а потім скасовуйте. Краще спитати Шибу, чим він керувався, приймаючи рішення запхати місто в кабалу. Чому нинішній мер цнотливо обходить це питання? За такі речі однозначно треба притягувати до криміналу. Місто не повинно відповідати за прольоти від прожектів тупоголових очільників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus