USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцьктепло» і далі воює з «Волиньгазом»

15 Вересня 2016 14:11
До 1 жовтня ДКП «Луцьктепло» має заплатити 3 мільйони «січневого» боргу і погасити поточну заборгованість. Лише за таких умов газівники готові змінити гнів на милість.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу сьогодні, 15 вересня.

Нагадаємо, ДКП «Луцьктепло» з почату року боргує 16,6 мільйона гривень за розподіл газу. Борг виник за січень-лютий 2016 року, коли цю послугу вивели в окрему послугу. Поки тривав процес підпису договору, доки затверджувалися тарифи, фактично «штучно» накопичився борг. Це дало підставу газівникам щоразу погрожувати відключенням підприємства від газопостачання.

Зі слів заступника голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрія Карпомиза, нещодавно відбулися переговори.

«Ми домовилися з Луцьким міським головою, що до 1 жовтня мають прийти 3 мільйони і має бути погашена поточна заборгованість. Навіть пішла за два дні оплата в напрямок збільшення. Якщо так і буде за вересень і жовтень, то буде досить позитивно», - повідомив він.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, своєю чергою, повідомив, що ситуація все-таки викликає занепокоєння.

Щоправда, як свого часу інформувала директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, додаткових 3 мільйони гривень до 1 жовтня підприємству взяти ніде. Тож, 12 вересня члени депутатської комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження звернулися до міського голови та департаменту фінансів з проханням передбачити кошти з бюджету Луцька для «Луцьктепла». Інакше опалювальний сезон може бути під загрозою зриву – чинне законодавство дозволяє перекрити вентиль за борги, незважаючи на початок опалювального сезону.

Крім того, під час вищезгаданих переговорів, сторони домовилися підписати договір про реструктуризацію боргу. Зокрема, борг перед «Волиньгазом» «Луцьктепло» обіцяє погасити до квітня 2017 року. Але чи погодяться газівники підписати документ – досі невідомо.

Найбільша проблема «Луцьктепла» полягає в тому, що газівникам потрібні «живі» гроші, а субсидії і пільги «Волиньгаз» не приймає. Тоді як в структурі надходжень теплоенергетичних підприємств субсидії і пільги складають практично половину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
не зрозумів Показати IP 15 Вересня 2016 15:22
а в чому проявляється "воює"? Приватна структура виставила ультиатум комунальному підприємству щодо сплати за свої послуги. Питання в тому, чи знайде міськрада 3 млн. до 1 жовтня чи ні. Якщо Волиньгаз не "включить задню", то думаю що під загрозою несвоєчасного початку опалювального сезону гроші знайдуть. Але їх тоді заберуть з бюджету тобто від нас з Вами. Тоді навіщо нам такі керівники на луцьктеплі, які не можуть вирішити самостійно ці проблеми, а лиш можуть залазити до всього міста (навіть до тієї частини, яка не користується послугами луцьктепла) у кишеню?
Світлана до не зрозумів Показати IP 15 Вересня 2016 16:28
І для чого таке писати, по суті "що-небудь" про керівника "Луцьктепло"? За всі роки у нас перший раз директор дивиться на людей-працівників і бачить їх. Немає чого писати дурниці! Як вона вище голови стрибне? А якщо Ви такі розумні, то не пишіть коменти -анонімки і прийдіть порішайте всі проблеми. "Чужу біду руками розведу..."
Рома до Світлана Показати IP 15 Вересня 2016 17:36
Шкода , що у Волиньгазі ніяк не поміняють керівників , їм на працівників-робітників давно начхати. Все їм мало вже пики в телевізор не влазять.
Микола Показати IP 15 Вересня 2016 16:03
Дякуємо міському голові за "вміле господарювання"! Лучани не критикуйте Романюка М.Я., він не любить критики
Акціонер Показати IP 15 Вересня 2016 17:24
Головою правління ПАТ "Волиньгаз" є Коротя М.І.Ви чули його голос?Хто це такий.Які питання він вирішує,які документи підписує.Це ж публічне акц.товариство.А борг нехай беруть"субсидіальними"коштами,їх в Луцьктеплі валом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus