USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьких дітей-діабетиків «підстраховують» додатковими коштами

26 Березня 2014 19:17
Дітей, які хворіють на цукровий діабет, «підстрахували» на 300 гривень.

Про це повідомив під час засідання 57 сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 березня, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

Зі слів посадовця, загалом на потреби дітей, хворих на цукрових діабет, потрібно трохи більше коштів, ніж передбачено у міському бюджеті. Особливо розхідним матеріалом є голки, ланцети та тест-смужки.

Для того, аби повністю забезпечити діабетиків цими матеріалами, коштів у міському бюджеті не вистачає.

«Ми з бюджету міста за січень та лютий порахували, що треба 300 гривень у місяць, аби забезпечити дітей розхідними медичними матеріалами. Такі виплати вже здійснили за січень та лютий цього року», - каже Святослав Кравчук.

До слова, віце-мер зауважив, що благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» кожній сім’ї, у якої є діти-діабетики, виділив соціальні картки на суму 300 гривень щомісяця для закупівлі медикаментів та матеріалів у мережі аптек міста.

Тобто вони нас підстрахували, адже грошей з міського бюджету вистачає лише для забезпечення усім необхідним 90% дітей, хворих на цукровий діабет», - каже посадовець.

Загалом, з його слів, 243 тисячі гривень потрібно на рік, аби стовідсотково забезпечити дітей ліками та медичними комплектуючими.

Як пояснив Святослав Карвчук, уже за станом на сьогодні батьки таких малят отримали по 600 гривень допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus