USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Луцький адвокат визнав, що взяв хабара

6 Серпня 2013 14:39
Луцькому адвокату суд обрав найм’якіше покарання - чотири роки позбавлення волі умовно за підбурювання до дачі хабара у 2,5 тисячі доларів, інформує IA ZIK.
Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. Адвоката Рівненської обласної колегії адвокатів затримали за підбурювання до дачі хабара у 2,5 тисячі доларів ще в березні. Його спіймали «на гарячому», коли він на автозаправці на проспекті Відродження у Луцьку отримав від підприємця тисячу доларів першого внеску.
Ці гроші у подальшому спритник обіцявся передати як хабар начальнику відділу державної виконавчої служби Ковельського міськрайонного управління юстиції та начальнику відділу державної виконавчої служби Любомльського районного управління юстиції за сприяння у поверненні вилучених товаро-матеріальних цінностей, запчастин до сільськогосподарської техніки, автомобіля та списання штрафних санкцій.
Не чистий на руку адвокат – 27-річний лучанин – у суді зізнався, що ні з ким із цих посадовців він не домовлявся. А власну провину у скоєному злочині визнав повністю.
Горе-адвокату загрожувало до восьми років у в’язниці із конфіскацією майна. Але суд чомусь обрав найм’якішу міру покарання, визначену санкцією частини 4 статті 369 Кримінального кодексу України - пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі. Це – чотири роки позбавлення волі без конфіскації.
Та, схоже, чоловіка і ця кара омине. Суд звільнив його від відбування покарання, якщо той впродовж двох років не скоїть нового злочину.
Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 6 Серпня 2013 15:20
Абсурд. Як гроші ,отримані адвокатом від клієнта є хабарем? Адвоката не піймали на передачі грошей чиновникам.
Хо-хо Показати IP 6 Серпня 2013 15:41
Складається враження, що "Волинські новини" самі ж і придумують ці "сенсації"... Мдя... криза жанру
Амєлія Показати IP 6 Серпня 2013 15:53
1000гривень це не взятка-тільки підозра? Це мабуть перший випадок такого засудження на Волині.
Сolonel Показати IP 6 Серпня 2013 16:04
Прізвище "адвоката" в студію?
дідо Показати IP 6 Серпня 2013 18:14
Горе-адвокат навіть себе не зміг захистити .
оксана Показати IP 6 Серпня 2013 21:16
Призвище адвоката - Ящинський Роман
Вчителька Показати IP 8 Серпня 2013 10:05
А знаю і я горе-адвоката цього,А що вже він доріс до такого рівня,що вже хабарі бере,чи це мама його така розумна? Він добре знає свою провину в житті,от його господь і карає,а ще буде гірше,якщо не схаменеться.
коля Показати IP 16 Січня 2014 11:18
Хто знае де знаходиться офіс цього адвоката?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus