USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Збирає кошти на дрони: волинський адвокат видав збірку віршів

20 Червня 2023 16:09
Волинський адвокат Олександр Лавренчук видав збірку поезій «Ілюзії мого життя». У книзі зібрано вірші про війну, любов, Україну та багато інших. Основна мета – зібрати кошти на п’ять дронів для ЗСУ вартістю 95 тисяч кожен.

З початку повномасштабного вторгнення Олександр твердо вирішив: мусить бути корисним. А коли отримав запит зібрати на дрони, одразу почав діяти.

«Я видавав збірку спеціально в період війни, тому що цілеспрямовано хотів пустити її реалізацію на збір коштів для ЗСУ. Тільки тоді ще не знав, для чого саме. З багатьма волонтерами спілкувався, спочатку хотів збирати на інше, але в мене один колега-адвокат воює в розвідці. Я зустрівся з ним, запитав, які зараз є нагальні потреби, а він каже: «От реально зараз нам кілька Mavic-3 дуже пригодилися б, бо ми якраз біля Бахмута». Відповідно, він мені оголосив вартість, я собі порахував, що я від продажів збірки зможу назбирати таку суму, тому так і вирішив стати корисним», – розповідає Олександр.

Щодо частини коштів, яка піде на дрони, автор додає: «Якщо брати співвідношення, то я не знаю навіть, чи покрию свої витрати на її видання. Може бути і таке, тому що я не знаю, скільки продам загального тиражу. Крім того, частину просто роздав – відправив родичам в Херсон, частина йде на реєстрацію ISBN, віддав у бібліотеки, тому що це обов'язкова умова при реєстрації авторського права».
Збірка має кілька розділів, зокрема і про Україну. Як зазначає Олександр, кожен зможе знайти свою тему.

«Це вірші про війну, про життя, про любов, є дитячі вірші, невелика частина прози, вірші про правосуддя, є також розділ перекладу віршів з російської мови, бо як тільки війна почалася, вже в березні я її почав формувати. Загалом 447 аркушів», – поділився автор.

Поет зізнається: з початку повномасштабного вторгнення почав писати активніше, адже думок було багато і їх потрібно кудись скерувати.

«Це невід'ємна частина мене. Я називаю це конвертацією негативу в позитив. Колись займався спортом, а як буквально немає часу тренуватися – почав писати для того, щоб розвантажувати голову після тяжких процесів.

Коли почалася війна, писав дуже активно, буквально по кілька віршів на день, особливо багато, звичайно, було про війну, хоча про любов теж вистачало. Але здебільшого – пошук позитиву під час війни, переживання. Писати цю збірку я почав у 1998 році. Звісно, в ній не всі вірші, відібрав десь третину.

До речі, на момент виходу збірку віршів про війну в мене вже назбиралося на нову», – каже Олександр Лавренчук.

Щоб придбати збірку, потрібно написати автору на його особисту сторінку у Фейсбук.

«Я кожному підписую збірку індивідуально, зазвичай у віршованій формі. Можна віддати гроші особисто в офісі або переказати на карту, я собі реєструю, кому маю відправити. Наразі замовлення є і з Дніпра, і з Києва, і з Черкас, Львова», – додав автор.

Окрім цього, у себе на сторінці Олександр звітує про суми, які вже вдалося зібрати. Збірка не залишить байдужим нікого, кожен читач знайде корисне для себе.

«Я думаю, кожен знайде щось своє. Принаймні я вибирав ті вірші, які попередньо розміщував у Фейсбуці і вони набирали найбільше переглядів та відгуків. Багато таких віршів вийшло, які люди інтерпретують кожен по-своєму. Я ніби писав про одне, а потім мені приємно розуміти, що люди знайшли щось інше», – підсумовує автор.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus