USD 40.20 40.70
  • USD 40.20 40.70
  • EUR 40.45 40.75
  • PLN 10.10 10.30

Маніпуляції з цінними паперами обійшлися у 48 мільйонів гривень

28 Січня 2013 14:43
Волинська фірма використовувала схемні операції на фондовому ринку для мінімізації сплати податків. Шляхом придбання завідомо збиткових цінних паперів підприємство «сховало» реально отримані прибутки.

Про це в інтерв’ю для програми «Сила закону» повідомила заступник голови ДПС у Волинській області Інна Степанюк, розповіли у секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області.

«Практика, коли фірма прибутковий вид діяльності перекриває збитковими операціями з цінними паперами, на жаль , має місце і на Волині. Минулого року волинські підприємства придбали цінних паперів більш як на мільярд гривень. Проте, далеко не всі придбані акції - насправді вартісний товар»,- зауважила Інна Степанюк.

За словами посадовця, за придбанням волинською фірмою акцій за ціною, що більш як в сто разів перевищує номінальну вартість - однозначно спроба приховати прибутки, щоб не сплачувати податки.

Тому всі матеріали, зібрані податковими ревізорами в ході перевірки підприємства, передані до слідчого відділу ПМ ДПС у Волинській області,- розповіла заступник голови ДПС у Волинській області.

«Схемні операції на фондовому ринку – надзвичайно болюче питання для податківців. Ми сподіваємося, що нові правила оподаткування операцій із цінними паперами та деривативами дозволять створити прозорий ринок цінних паперів», - підсумувала Інна Степанюк.

Довідково: В грудні 2012 року внесено зміни до Податкового кодексу України, відповідно до яких введено податок на операції відчуження цінних паперів та операцій з деривативами на рівні:
– 1,5% від суми продажу цінних паперів поза фондовою біржею, які не перебувають у біржовому реєстрі, та 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 гривень) за укладений дериватив (контракт) поза фондовою біржею;
– 0% від суми операції з продажу цінних паперів на фондовому ринку та від операцій із деривативами;
– 0,1% від суми продажу поза фондовою біржею цінних паперів, що містяться у біржовому реєстрі. При цьому податковим агентом виступає торговець цінними паперами. Схвалений закон також передбачає встановлення ставки податку на прибуток від операцій із цінними паперами на рівні 10%.
За підрахунками експертів ці зміни призведуть до збільшення надходжень до держбюджету 2013 року на 6 млрд.гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus