USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майно і зарплати депутатів Луцької міськради

17 Листопада 2014 09:21
Частина депутатів Луцької міської ради не декларує ні нерухомості, ні транспортних засобів, а дехто не має навіть і доходів, проте є й такі, які мають по кілька будинків, гектари землі та дорогі автомобілі. Окремі ж депутати умудряються за повної відсутності доходів сплачувати кількатисячні кредити.

Портал «Четверта влада» отримав копії декларацій 24-х із 50-ти нинішніх депутатів Луцької міської ради та одного обранця громади, який нещодавно склав повноваження.

Антикорупційні українські закони визначають, що депутати місцевих рад повинні подавати свої майнові декларації за місцем роботи, а безробітні, пенсіонери та особи, які працюють на себе, - безпосередньо в канцелярію місцевої ради.

Таким чином із міської ради журналісти отримали декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік депутатів:

фракції ВО «Батьківщина»: Наталії Бунди, Ганни Кравчук, Сергія Григоренка, Володимира Никитюка, Богдана Шиби, Андрія Козюри, Василя Гриба, Олександра Пилиповича,Аскольда Пекарського, Степана Цимбалюка;

«свободівців» Руслана Ніколайчука та Олега Чернецького;

фракції партії «Сила людей»: Андрія Осіпова;

«нашоукраїнівця» Анатолія Пархом`юка;

та позафракційних: Ігоря Поліщука, Тетяни Дементьєвої, Миколи Дендіберіна, Анатолія Бірюкова, Рустама Дячука, Ірини Комлик, Івана Корчука, Антона Сосновського, Миколи Яручика, Тараса Баса. Декларацію депутата Ірини Констанкевич, знайшли на сайті Громадського руху «Чесно».

Разом з тим, ще один депутат Луцької міськради Григорій Пустовіт оприлюднив свою декларацію ще під час перебування на посаді голови Волинської ОДА.

Фінансові документи решти 25 нинішніх депутатів залишилися поза увагою громадськості. Тобто міська рада не надала їхні декларації і не переслала запит на місце працевлаштування депутатів, як це передбачено законом.

Отже декларації таких депутатів НЕ надали:

ВО «Батьківщина»: Володимир Самуляк, Сергій Волик, Катерина Мельник, Юрій Корольчук, Юрій Мишко, Олександр Семенюк, Артур Василевський, Валерій Бондарук,

«свободівці» Сергій Сівак, Андрій Буй, Віктор Ящук, Любов Серба, Олександр Магеровський та Юрій Вега;

фракція «Європейської партії України»: Олена Голєва;

позафракційні: Євгеній Ткачук, Петро Савчук, Роман Романюк, Роман Бондарук, Іван Смоленг, Олександр Пиза, Віталій Карцяний, Павло Данильчук, Андрій Разумовський, Олександр Плісецький.

Абсолютним чемпіоном за кількістю землі та нерухомості серед половини обранців громади є депутат Луцької міської ради протягом 2010-2014 років, а нині депутат Київської міської ради, член ВО «Свобода», місцевий бізнесмен Олег Чернецький. Загалом у нього разом із членами сім’ї задекларовано за 2013 рік 14 земельних ділянок загальною площею майже у 3 гектари, 5 будинків загальною площею 1521,2 кв. м., 6 квартир загальною площею 244,1 кв. м. та 24 одиниці іншого нерухомого майна загальною площею 4667,1 кв. м. Також у членів сім’ї задекларований автомобіль.

Дохід депутата у минулому році склав 285 тисяч 956 гривень, а членів його сім’ї, серед яких дружина та дві дочки, - 507 тисяч 434 гривні.

Олег Чернецький займається бізнесом у сфері послуг та громадського харчування. У Луцькій міській раді він очолював постійну комісію міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. В червні 2014 року Олег Чернецький став депутатом Київської міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
фу Показати IP 17 Листопада 2014 09:39
фу,огодні морди, як ви народу набридли
віктор до фу Показати IP 17 Листопада 2014 14:25
як набридли народу ті хто ці морди обирав
лучани Показати IP 17 Листопада 2014 09:48
Депутат Гриб непогано піднявся, напевно добре платять рядовим артистам в Драмтеатрі.
петро до лучанки до лучани Показати IP 17 Листопада 2014 20:26
Гриб не артист театру. Він давно на пенсіі. А от його дружина пенсіонерка працюе в театрі,отримуе зарплату і весь час скаржиться,що син не працюе,чоловік (Гриб) ій грошей не дае,нещасна і бідна жіночка. А чомусь в деклараціі не вказана іі зарплата,пенсія. Та й його пенсія не вказана. А де це вони земельки хапанули,а квартирок де цапанули??? Корупціонри ,а не пенсіонери.
Анонім Показати IP 17 Листопада 2014 10:12
А де в нас квартири по 6 кв.м. є ??? Бірюков вже зовсім гонить) Я не придираюсь, просто цікаво навіщо таку ахінею в декларації писати)
Біда до Анонім Показати IP 17 Листопада 2014 10:30
коментар було видалено
Біда до Анонім Показати IP 17 Листопада 2014 10:30
В пана Бірюкова з математикою може погано. важко людині вирахувати метри квадратні. а може то собачі будки.
благодійник Показати IP 17 Листопада 2014 10:34
Громада, підтримайте неробу сосновського: 0 доходів, людина може померти голодною смертю.
просто дійник Показати IP 17 Листопада 2014 10:43
Японці його підтримають.
читач Показати IP 17 Листопада 2014 11:29
трутні, злодії, вбивці, дпрмоїди - це депутати.
Антон Показати IP 17 Листопада 2014 11:38
Цікаво, як з такими доходами Констанкевич займалася благочинністю напередодні виборів? Дивно! І чому все припинилось? Проблем в людей побільшало!
Лучанка Показати IP 17 Листопада 2014 11:41
ого Чернецький нагріб, а податки сплатив с цього майна? а на підставних осіб ще скільки того добра, там ше бані, бари та готелі
лучанка Показати IP 17 Листопада 2014 11:47
Ото непотрібі,як живуть,які пики плюнути хочеться. А Гриб добре одержує, а чого синка не показав,які доходи.Ой,які чималі. Оце така наволоч називається нашими депутатами.Хто їх вибирав,гнати як паршивих собак. А ми живемо за 1000 пенсії.Господи покарай їх за нас. Щоб вони вдавилися.Якже так можна знущатися над дурним нарідом,Які ми дурні нету слов остали одні гаголи.Нічого не змінилося, стає все краще і краще.Доки вони принять знущатися над нами. Все забрати ,а соатвити-це що заслужили.Злодії
Волинь Показати IP 17 Листопада 2014 13:05
Як брехали депутати, так і брешуть далі. Трохи розвеселили нас своїми деклараціями.
сірий вовк Показати IP 17 Листопада 2014 13:48
Довго думав, і ніяк не міг зрозуміти - навіщо Чернецькому стільки квартир? Квартирантам здавати, чи в нього дітей так багато? Скільки добра людям потрібно? Ситий, одягнутий, головне - здоровий, - і дякуй Богові за те, що є. Так ні - складають, стягують. А навіщо? Як кажуть "гроб карманов не имеет".
ВОНО до сірий вовк Показати IP 17 Листопада 2014 16:21
вони йдуть в Еуропу, а там квартири здають цілим поколінням роботяг. Так що це не дуже великий, та зате постійний заробіток для *народних* обранців.
Олег до сірий вовк Показати IP 17 Листопада 2014 20:06
квартири здаються, грошикі з них капають по 300 доларів за кожну, вчись студенте
ВОНО Показати IP 17 Листопада 2014 16:26
пастухи завжди живуть краще ніж вівці, в них є і вовна, і шкури, і мясо, і сир . А вівці мають лише траву під ногами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus