USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі депутати виступили проти репресій добровольців

25 Червня 2015 10:46
Депутати Луцької міської ради вирішили звернутися до Президента України та Верховної Ради України, аби до активістів та добровольців не застосовували репресії.

Відповідне звернення вони прийняли під час першого пленарного засідання 75 чергової сесії міської ради 24 червня.

Розробником звернення є депутат міської ради Павло Данильчук. На його думку, в країні починають застосовуватися репресії до учасників добровольчого руху та активістів Євромайдану. До прикладу, саме з числа цих середовищ затримані люди за підозрою у вбивстві Олеся Бузини та регіонала Калашникова.
Також дискредитуються добровольчі батальйони «Торнадо», «Айдар». Текст звернення публікуємо без змін.

«Звернення до Президента України Порошенка П.О. та Верховної Ради України з приводу відновлення переслідувань українських патріотів та загрози дискредитації добровольчого руху

Протягом останнього часу МВС та прокуратура вчинила кілька резонансних дій, спрямованих на дискредитацію і ліквідацію добровольчого руху в цілому, та нейтралізацію «небезпечних» активістів персонально.

З одного боку не покарані вбивці Небесної Сотні, Олександра Музичка, винні в трагедії Іл-76, котлах на сході та інше. З іншого боку, так звані правоохоронці дивовижно швидко нібито розкривають справи, куди винними призначають дієвих патріотів України.

Лише останні резонансні справи – ув’язнення Юрія «Хорта» Павленка у Вінниці за зіпсований портрет Порошенка, Віта Завірухи проти «Беркута», кампанія проти Айдару, ситуація із підрозділом «Торнадо», «вбивці Бузини». Причому громадськості відомо про шалену кількість кричущих порушень, які свідчать про фальсифікацію справ – незаконне спостереження, прослуховування, проникнення в домівки, псування і крадіжки майна, псевдосвідки, нібито вручені повістки тощо.

Є десятки справ, де не лише закон, але справедливість і кров патріотів вимагають покарання, але МВС, ГПУ та суди безсилі. То нема винних, то винні «несподівано» тікають. І у втечах знову нема винних.

Але в той же час використовується найменший привід для репресій проти патріотів. Вибіркова справедливість.

Констатуємо:

– представники системи були при Януковичі і лишаються зараз здебільшого недоторканими, не несуть покарань навіть за особливо тяжкі злочини, тобто система своїх не здає;

– розкручується маховик псевдо-судових і навіть поза-судових розправ і з патріотами (вбивство О.Музичка), що є помстою чиновників, працівників міліції, суддів і прокуратури тим, хто наважився на революцію;

– для так званого розкриття злочинів із звинуваченням патріотів використовуються методи і напрацювання попереднього режиму для боротьби з тодішньою опозицією.

Нема сумніву, що при сучасному псевдоправоохоронному апараті, патріотам годі сподіватись на об’єктивне розслідування та справедливий суд. Міністр МВС Аваков, якого неодноразово ловили на брехні і маніпулюванні фактами, повинен сам бути об’єктом докладних розслідувань.

В той же час, своїми діями вже після Революції, МВС, ГПУ та суди лише поглибили недовіру до держави. І якби виявилось, що хтось із патріотів дійсно винен у тих чи інших злочинах, то суспільство не повірить дискредитованим органам влади.

Таким чином діяльність МВС, ГПУ та судів не лише переслідує мету самозбереження цих по факту ОПГ, але і спричиняє суспільну напругу. В умовах війни, такі дії є або зрадою або прирівнюються до неї.

У зв’язку з цим Луцька міська рада вимагає від Президента України та Верховної Ради України:

– забезпечити об’єктивне, відкрите, незалежне від Авакова та Шокіна розслідування справ проти патріотів;

– забезпечити публічні суди присяжних щодо справ патріотів;

– провести негайні чистки в лавах МВС людей, які причетні до репресій проти патріотів;

– покарати згідно закону кожного винного у фальсифікації справ на будь-якому етапі, а не просто «звільнити з органів внутрішніх справ».

Справедливість і прозорість цих справ є справою виживання української держави в умовах війни. Інакше буде соціальне загострення, що поховає цей режим і поставить під загрозу саме існування України», - йдеться у тексті звернення.

Депутати підтримали звернення більшістю голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мік (галицька миша) Показати IP 25 Червня 2015 11:05
Коли собаці нема чого робити ...
Анонім до Мік (галицька миша) Показати IP 25 Червня 2015 11:14
Як би не добровольці то б твоя шляхетна жінка львівянка б файно обслуговувала Гіві і Мотороллу доки ти б сидів у підвалі
Мік (галицька миша) до Анонім Показати IP 25 Червня 2015 11:19
Помовчи!
Хлоп до Анонім Показати IP 25 Червня 2015 11:32
То краще нехай шляхетних добровольців з Торнадо обслуговують грязні луганчанки?
Анонім Показати IP 25 Червня 2015 12:16
за свою шкуру переживає, от і починає строчити різні звернення - знає що у нього у самого рильце в пушку і його також є за що притягнути до кримінальної відоповідальності.
макс Показати IP 25 Червня 2015 19:04
Депутати - а ви там були, бачили? То якого біса танцюєте під дудку убогого розгодованого паші торговицького, за яким суха гілляка плаче? В області проблем мало, що приміряєте на себе сорочку Верховної Ради, зас...цюги чортові?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus