USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міліція вимагає мільйон від торговця лісом

2 Червня 2010 14:23
Податкова міліція Луцька викрила підприємця, який намагався ухилитися від сплати до бюджету понад 1,3 мільйона гривень.

Про це інформує головний відділ податкової міліції Луцької об’єднаної ДПІ.

Порушення було зафіксоване під час операції «Бюджет». Луцький підприємець, торгуючи оптовими партіями деревини, умисно ухилився від сплати до бюджету 1,3 мільйона гривень.

Правоохоронці встановили, що луцький підприємець протягом 2006-2009 років, торгуючи деревиною оптом, безпідставно формував податковий кредит.

Щоб переконати податківців у законності таких дій, бізнесмен вносив до податкової звітності неправдиві дані про господарські операції з придбання робіт та послуг. Однак, співробітники податкової міліції мають всі підстави вважати, що бізнес-партнери цього підприємця - фіктивні фірми.

Більш того, господарська діяльність цього підприємця свідчить про систематичне використання фіктивних фірм для ухилення від оподаткування.

За результатами проведених перевірок господарської діяльності підприємця, податківці донарахували до сплати 1,3 мільйона гривень податків.

Слідчий відділ податкової міліції ДПА у Волинській області порушив кримінальну справу проти цього підприємця за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Триває слідство та проводиться комплекс заходів щодо встановлення причетних осіб та відшкодування нанесених державі збитків за рахунок активів і майна підприємця.

Довідково:

За час проведення операції «Бюджет» луцькі податківці перевірили 19 підприємств та донарахували 14 мільйонів гривень платежів. Відтак, зменшили збитки на 3,5 мільйона гривень і зменшили заявлених до відшкодування сум ПДВ на 3,6 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus