USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На підприємства, які не платять лучанам зарплати, порушили кримінал

13 Лютого 2014 11:51
Органи прокуратури розпочали кримінальні провадження за фактами невиплати понад 260 тисяч гривень заробітної плати працівникам ТзОВ «Каскад-транспорт», за фактами невиплати зарплати на ТзОВ «Каскад-продакшн», який боргує працівникам 382 тисяч гривень та Луцькому підприємстві електротранспорту, де сума заборгованості становить 1,2 мільйона гривень. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Наразі у ході досудового розслідування керівникам цих підприємств оголошено про підозру у безпідставній невиплаті заробітної плати (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 175 Кримінального кодексу України).

Уже в поточному році на забезпечення законності у цій сфері правовідносин внесено 3 подання, до відповідальності притягнуто 2 посадовців органів контролю.

За прокурорського втручання волинянам виплатили понад 800 тисяч гривень заборгованої заробітної плати.

2013 рік
Упродовж минулого року у сфері оплати праці органи прокуратури області розпочали 20 кримінальних проваджень, які скерували до суду, внесли 22 подання, до відповідальності притягнули 31 посадову особу, з них 18 – в органах контролю.

З початку минулого року заборгованість в області по заробітній платі зменшилась на 1,3 мільйона гривень.

Загалом по Україні
Як повідомляє Відділ взаємодії із засобами масової інформації прес-служби Генеральної прокуратури України, загалом, з метою захисту прав громадян на оплату праці у 2013 році органами прокуратури розпочато 484 кримінальних проваджень, з яких 348 надіслано до суду. Притягнуто до відповідальності 748 посадовців органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, у тому числі 406 — органів контролю, громадянам виплачено понад мільярд гривень. заборгованої заробітної плати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 13 Лютого 2014 13:17
По ЛПЕ відкрили кримінальне провадження по заборгованості по заробітній платі. Борг дежавного бюджету перед ЛПЕ за 2013 рік по субвенціях (компенсація за перевезення пільгових категорій пасажирів) становить біля 2 міліонів гривень! Ось і весь борг зарплаті! Чому повинен відповідати керівник? Хто відкриє кримінальне провадження в сторону держави, кабміну, мінфіну???
Корінний лучанин до Лучанин Показати IP 13 Лютого 2014 18:31
Та тому що керівник несе відповідальність за діяльність підприємства!!! ЦЕ Ж НАВІТЬ І ШКОЛЯР ЗНАЄ! А ПРОКУРАТУРА , ЯК ДЕРЖАВНИЙ ОРГАН ПОВИННА ПРОВЕСТИ РОЗСЛІДУВАННЯ ! Якщо керівник ЛПЕ новопризначений, то ж звичайно ніхто його за грати не посадить. Він дасть пояснення і план подальших дій!!! ТАК ВОНО БУДЕ! А з боргами ЛПЕ повинна і міська рада розбиратись, звідти шлеф тягнеться!!! Нехай би ПРОКУРАТУРА своє ВАГОМЕ РЕЗЮМЕ виклала перед ГПУ і КАБМІНОМ , про те що борги СПРОВОКОВАНІ НЕВРЕГУЛЮВАНОЮ В УКРАЇНІ системою платежів за проїзд! ПЛАТИТИ ПОВИННІ ВСІ!! ТІЛЬКИ ІНВАЛІДИ Та ДІТИ з БАГАТОДІТНИХ СІМЕЙ ПОВИННІ МАТИ ПІЛЬГИ!!!
некорінний нелучанин до Корінний лучанин Показати IP 13 Лютого 2014 22:05
Друже, не кричи так і не нервуйся))) Ти що маленький, не знаєш, що винний мусить бути. Читай Глібова або Крилова (російською), може, зрозумієш:-)))
Корінний лучанин до некорінний нелучанин Показати IP 13 Лютого 2014 22:30
ВИННИХ НЕ БУДЕ! ЦЕ 100%. Ні Глібов ні Крилов цьому " не зарадять". МОРАЛЬ цих історій така: НІХТО НЕ ХОЧЕ СЕРЙОЗНО ВИРІШУВАТИ ЦІ ПИТАННЯ! ЧЕРЕЗ ЦЕ, ЛПЕ буде завжди в боргах як в шовках!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus