USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинські підприємства мають гроші, а зарплати людям не платять

27 Травня 2014 12:30
Підприємства порушують права своїх працівників. Адже виплата боргів із зарплати мали б бути першочерговими виплатами. Однак не всі роботодавці спрямовують кошти на виплату грошей своїм працівникам.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової комісії облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати, грошового забезпечення сьогодні, 27 травня.

Територіальна інспекція з питань праці перевірила стан виплат коштів на проблемних підприємствах. Одне з них – Волинський облавтодор. Нагадаємо, близько місяця тому стало відомо, що на підприємстві люди з січня не отримували зарплати. Кошти, які поступають на рахунок підприємства, першочергово мали йти на оплату праці. Однак інспекція виявила, що з поступлень за січень-травень на оплату праці використали лише 3,3%. Тож підприємство порушило права своїх працівників.

Всього в області підприємства заборгували 9,6 мільйона. Порівняно з даними за станом на 1 квітня, сума скоротилася на 1,225 мільйона. В результаті перевірок інспекція склала 13 протоколів про адміністративну відповідальність, стягнули 5,7 тисяч гривень штрафів.

Одна з найбільших часток боргів – в обласному центрі. Список підприємств, які формують 2,2 мільйона боргів у Луцьку, не змінився з початку року. «Передовиками» в невиплаті зарплати залишаються КП «Автогосподарство Волинської обласної ради», ПП «Руфусів», ДП «Волинський облавтодор».

Як повідомив заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, за станом на 1 січня цього року борги із виплати заробітної плати в Луцьку складали 2,2 мільйона. У березні ця цифра вже становила 5 мільйонів. За станом на сьогодні борги складають 2,187 мільйона гривень.

Тарас Яковлев розповів, як підприємства намагаються погасити борги. Так, КП «Автогосподарство Волинської обласної ради» очікує на поповнення статутного фонду від свого засновника – обласної ради. Якщо це відбудеться – 125 тисяч боргів погасять.

Луцьке підприємство електротранспорту починає заробляти більше грошей, переконує він. Так вже містом курсує більше тролейбусів, і виручка за місяць становить не 7 тисяч гривень, як раніше а 15.

Що ж до ПП «Руфусів», то Тарас Яковлев пояснює, що свого часу Луцька міська рада боргувала підприємству значну суму, цим і мотивували роботодавці заборгованість перед працівниками. Однак місто розрахувалося з підприємством, а працівники так і не отримали грошей. Чому підприємство порушило права своїх працівників і не погасила першочергову статтю – борги із зарплати - чиновник пообіцяв розібратися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Громада Показати IP 27 Травня 2014 12:46
Наша міська та обласна влада, навмисно доводить комунальні підприємства до банкрутства, щоб потім віддати в приватні руки. Вже давно поклали око, бо ж місце то Автогосподарство Волинської обласної ради, в самому центрі Луцька (Паркова, 2). Вічні боржники
лучани Показати IP 27 Травня 2014 12:48
Люди самі дурні. Чого працюють, коли не платять зарплати ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus